StoryEditorOCM
OstaloAMERIČKI NOGOMET |

IDEALAN START DUBROVNIK SHARKSA Marko Miletić: ‘Opet smo dobili prvaka, a želimo to učiniti ovaj put i na kraju sezone!‘

Piše Tonči Vlašić
12. travnja 2021. - 13:37

Zadnje dvije sezone su sudionici završnog turnira Hrvatske flag football lige (američki nogomet), i zadnje dvije godine su doprvaci. Oba puta na završnom turniru u splitskom Spinutu su za zlato poraženi od Split Sea Wolvesa, koji je oba puta obranio naslov, te nastavio svoj niz. Prošle godine su bili vraški blizu još većem uspjehu. Domaćin je finale dobio sa samo tri razlike.

Prošlu sezonu Dubrovnik Sharks je počeo pobjedom u ligaškom dijelu sezone baš nad prvakom, pamti se slavlje u Gospinom polju nakon te prve pobjede protiv najboljih, a na startu nove sezone opet ista slika – ovaj put u Bjelovaru. Dubrovnik Sharks – Split Sea Wolves 35:19! Lani na domaćem terenu bilo je 46:40!

- Idealan start. Isplatio se trud, volja, znoj i žrtva – napisali su Sharksi na društvenim mrežama nakon opet odlučnog starta, a prvenstveno nakon (nove) pobjede protiv aktualnog prvaka.

Dubrovnik Sharks je u Bjelovaru na prvom turniru nove sezone imao dva nastupa, a dobio je i obje. Domaćina, Bjelovar Greenhorns, svladao je uvjerljivo, 47:13.

image
Semafor prvog turnira Hrvatske flag football lige održanog u Bjelovaru

- Ukupno je pet klubova ove sezone, tu su još Zagreb i Osijek. Igra se dvokružno, svatko sa svakim dva puta. Razlika je, s obzirom kako je pet klubova, nema Final foura, koji se igrao po klasičnom kup sustavu, u polufinale prvi protiv četvrtog iz lige, a drugi protiv trećeg, već će ove sezone bit završni turnir najbolja tri sastava ligaškog dijela, a na tom završnom turniru će se igrati svatko sa svakim. Domaćin završnog turnira bit će pobjednik ligaškog dijela. Nadamo se kako ćemo ove godine biti domaćini završnog turnira, kako ćemo i na završnom turniru dobiti prvaka, te kako će na kraju i zlato ostati u Dubrovniku – poželio je 'Sharks' Marko Miletić.

Uz njega odličan start u novu sezonu u Bjelovaru potpisali su Lujo Domaćin, Luka Stanišić, Luka Kordić, Lukša Miletić, Marin Savinović, Antonio Jogunica, Đino Bebić, Filip Deak, Tibor Malkić, Toni Regjo, Bruno Soldo, Maroje Zec te kondicijski trener Vedad Đugum (zbog privatnih obveza nedostajali su igrač Mato Grljević, te prvi trener Otton Roca).

Drugi turnir se igra za dva tjedna u Zagrebu.

20. travanj 2024 05:45