StoryEditorOCM
NogometTURSKA |

TOMISLAV GLUMAC I EKIPA OPET SMANJILI ZAOSTATAK Mnogi kažu teško će uspjeti, ali zar nije unatrag četiri kola zaostatak bio čak 10 bodova veći!

Piše Tonči Vlašić
25. travnja 2021. - 22:28
Tomislav Glumac je stup obrane, ali zna otići u napad nakon prekida, te pogađati. Uspio je to u dresu Zadra, Splita (na slici), Balikesirspora i sad Urmaniyespora - do danas je postigao ukupno 16 pogodaka foto: Tom Dubravec/CROPIXTom Dubravec/Cropix

Dva su kola ostala do kraja ligaškog dijela Druge turske lige, a za još dva boda Umraniyespor Tomislava Glumca smanjio je zaostatak za šestoplasiranim Altinorduom, koji nakon 31. kola ima (samo) četiri boda više. Umraniyespor je ostvario četvrtu pobjedu za redom, bez poraza je pet kola, u zadnjih osam utakmica izgubio je samo jednu utakmicu, a ostvario šest pobjeda. U 31. kolu slavio je s 2:0 u gostima kod Adanaspora (Glumac, stup obrane, odigrao je čitavu utakmicu). Altinordu je pak odigrao kod kuće bez pogodaka protiv Giresunspora.

Mogu li Glumac i ekipa na kraju dohvatiti šesto mjesto, posljednje koje donosi razigravanja za plasman u (naj)veći rang, Super ligu? Stoji, malo je do kraja. Još je u igri samo šest bodova, a zaostatak je četiri boda, te mnogi smatraju kako će teško uspjeti u svojoj želi, međutim, ne zaboravlja se kako je prije samo dva kola zaostatak Umraniyespora za Altinorduom bio osam bodova, a prije četiri kola čak 14!

Dva najbolja sastava Druge lige će izravno u (naj)veći rang, kao i najuspješniji u razigravanju u kojem će igrati plasirani od trećeg do šestog mjesta.

20. travanj 2024 03:11