StoryEditorOCM
NogometHALO ISTANBUL! |

NE IGRA SE VIŠE NI U TURSKOJ Tomislav Glumac: ‘Sad je i službeno‘

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2020. - 21:01
Traje sastanak ministra sporta sa sportskim savezima, između ostalih i nogometnim. Ima bit kako će se prekinuti sportska natjecanja i u Turskoj - javio se prijepodne Tomislav Glumac, nogometaš turskog drugoligaša Urmaniyespora, kluba iz azijskog dijela Istanbula.

Nogomet u Turskoj se igrao do jučer. Istina, zadnje kolo bez prisustva gledatelja. Glumac je s ekipom na terenu zadnji put bio u nedjelju, 15. ožujka, a novi nastup ga je čekao sedam dana poslije, u nedjelju, 22. ožujka.

- Sad je i službeno. Sva natjecanja su prekinuta – istaknuo je nekoliko sati poslije prve poruke 28-godišnji Dubrovčanin.

Turska se na kraju odlučila na jednomjesečni prekid svih natjecanja. Kako pišu turski mediji – sportski savezi nisu željeli nastaviti s natjecanjem, glas su podignula i najveća eimena turskog sporta, te je nakon sastanka turski ministar sporta Mehmeta Muharrem Kasapoglu objavio očekivanu odluku kojom se prekidaju ne samo nogometna, već i košarkaška te odbojkaška prvenstva. Turska je bila jedna od zadnjih zemalja u kojoj su se još održavala sportska natjecanja unatoč pandemiji koronavirusa. Istina, u nedjelju, 15. ožujka, kad je Glumac s ekipom zadnji put igrao, broj zaraženih se u državi mogao izbrojati na prste jedne ruke. Četiri dana poslije ta brojka je porasla. Sad ih je više od 200 zaraženih koronavirusom, a dvije su osobe preminule.

Podsjetnik, Glumac se s Urmaniyesporom bori za nastup u doigravanju za veći rang. Hatayspor s 53 boda i Erzurum sa 47 bodova drže prva dva mjesta koja vode izravno u najveći rang, tursku Super ligu, dok će treći, četvrti, peti i šesti na kraju razigravati za preostalo treće mjesto, koje također vodi u najveći rang. Treći je Bursaspor sa 46 bodova, četvrta Adana sa 45 bodova, peti Akhisarspor sa 45 bodova, a šesti Karagumruk sa 43 boda. Zatim, sedmi Altay ima 43 boda, Umraniyespor je osmi sa 40 bodova, deveti Giresunspor je skupio 38 bodova... Deset kola je ostalo do kraja u turskoj Drugoj ligi. Nastavak će biti ukoliko, naravno, sve bude u najboljem redu za mjesec dana. 
19. travanj 2024 19:22