StoryEditorOCM
NogometTREĆA HNL - JUG |

GOŠK DUBROVNIK 1919. POČEO PRIPREME Dvojica otišla u veći rang, ostali odradili prvi trening na lapadskom travnjaku, dogovoren turnir u Metkoviću

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2021. - 23:14

Prvi trening odradio je GOŠK Dubrovnik 1919. na lapadskom travnjaku. Nije bilo Luke Matića, nije bilo Tonija Taraša u odnosu na sastav koji je zaključio prošlu sezonu. Potonji je stigao početkom godine. Odigrao 18 utakmica. Pomogao je, skupa s ostalima odveo GOŠK Dubrovnik 1919. sa začelja u zlatnu sredinu, te nakon toga napustio dubrovačkog trećeligaša, a Luka Matić je dijete kluba. Jedan od najmlađih iza kojeg je više od sto utakmica u dresu prve momčadi. Karijeru Dubrovčanin, rođen 18. listopada 2000., nastavlja u većem rangu. Novi je član drugoligaša Solina u koji se vratio Taraš. Zaslužio je Matić krenuti naprijed. Dubrovački klub i da je prvi u trećem rangu to ne može, jer za to nema uvjete, tko zna hoće li ih ikad imat, i dalje je usred Dubrovnika ruglo koje neki nazivaju 'Gradski stadion'. Obećanja smo se naslušali. Tko im više vjeruje?

Matića ćemo pamtiti svakako po dva pogotka u kupu protiv drugligaša BSK-a iz Bijelog Brda, sastava koji je na kraju bio treći, borio se za najveći rang do zadnjeg kola. Matić dva, isto tako dva Baldo Cicijelj i to je tih 4:2 za pamćenje protiv BSK-a. Oba je Matić pogotka postigao nadskočivši sve u kaznenom prostoru drugoligaša, a pogađao je i protiv prvoligaša. GOŠK Dubrovnik 1919. je tad zaustavljen od Slaven Belupa, bilo je 4:1 za sastav iz Koprivnice na Lapadu, ali pogodak Matića za 1:1 u završnici prvog poluvremena se ne zaboravlja.

Ile Topuzović je bio u svlačionici uoči prvog treninga. U ime uprave pozdravio je trenere i igrače. Nakon toga se krenulo radit. Trener Hasan Kacić nije imao sve igrače na raspolaganju. Opravdano su nedostajali Josip Listar, Šimun Horvat i Marko Farić, kao i nekoliko juniora....

- Priključili smo prvoj momčadi sve juniore, koji su izlazno godište. Imat će priliku izboriti kroz pripreme mjesto u prvoj momčadi. Priključio nam se Dragan Marić, povratnik u klub. Kao junior je otišao u Zagreb, igrao gore, ali se, nažalost, ozlijedio. Imao je operaciju. Vratio se sad u klub, te je i on počeo s pripremama. Dogovaramo pripremne utakmice. U subotu ćemo odigrat između sebe, a 6. i 7. kolovoza, to se zna, igramo na memorijalnom turniru 'Ante Rebac' u Metkoviću gdje će igrati još domaćin, Neretva, zatim Jadran Luka Ploče i ONK Metković. Prvenstvo bi nam trebalo početi 28. kolovoza. Još se ne zna raspored – 'izbacit' će nekoliko informacija Kacić, kojem će pomagati Mateo Kristić.

Dalibor Kristić, Josip Jurjević, Ivo Caput, Ante Ivanišević, Toni Žile, Antonio Smrdelj, Anel Topuzović, Josip Zadro, Marin Sršen, naravno, Cicijelj, prvi topnik lige prošle sezone s 24 pogotka, te juniori. I to je za sad to s prvog treninga. Drugi je u utorak, 20. srpnja. 

image
Priprema za trening vratara
Tonči Vlašić
image
Prvi trening GOŠK Dubrovnika 1919. na lapadskom igralištu uoči sezone 2021./22.
Tonči Vlašić
image
Priprema za trening vratara
Tonči Vlašić
image
Grupa mlađi...
Tonči Vlašić
image
Grupa stariji/iskusniji
Tonči Vlašić
19. travanj 2024 13:39