StoryEditorOCM
KošarkaOVO JE POVIJEST |

ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA POBJEDNIK KUPA Točno 75 godina je dubrovačka košarka čekala ovaj trenutak! Bravo! Čestitamo!

Piše Tonči Vlašić
11. travnja 2021. - 19:42
Slika za povijest - 11. travnja 2021. godine - Ragusa na splitskim Gripama slavi osvajanje Kupa 'Ružice Meglaj Rimac', osvojen je prvi trofej u povijesti!!!Tonči Vlašić

Uspjela je Ragusa. Ispisala je povijest!. Osvojila je svoj prvi trofej – pobjednik je Kupa 'Ružice Meglaj Rimac'. Njeno treće finale, bilo je - treća sreća, dobila je u njemu Šibenik, te je sad njenu sreću teško izmjeriti.

Suze radosnice, zagrljaji, kakvo klupko radosti dubrovačkih košarkašica nakon što je sirena označila kraj finala u hramu splitske košarke, maloj dvorani na Gripama, domu, koji na svakom koraku podsjeća na velikane splitskih 'žutih', a koji su velikani svjetske košarke. Eto, nek se zna, košarka je u Dubrovniku od kad je finuo drugi svjetski rat, od 1946. godine, i ta priča je počela na Jezuitima.

Jug, tako se zvao dubrovački klub, kontra Hajduka, e tako se zvao splitski klub. Jug je danas Dubrovnik, Hajduk je bio Jugoplasitka, potom POP 84, a danas je Split. Nedugo nakon toga Jug je imao i sekciju košarkašica, ali nije se to uspjelo održat svih godina, ali 1994. se ponovno sve zakotrljalo, i ženska košarka je opet oživjela, i evo je sad – za ne povjerovat – ona piše povijest dubrovačke košarke.

Muška je dva puta uzletjela do petog mjesta u državi, igrala europski kup zahvaljujući tome, bila u onoj bivšoj državi u drugom razredu, naravno, valja se pohvalit kako prsti jedne ruke nisu više dovoljni za nabrojit sve Dubrovčane koji su se otisnuli iz Gospina polja, te u dresovima drugih ostvarili sjajne rezultate...

Ali, nema trofeja u vitrinama košarkaša, ali evo prvog u vitrinama košarkašica. Nedjelja, 11. travnja 2021. godine, kakav lijep dan za sportski Dubrovnik, povijesni dan dubrovačke košarke - ispisao ga je Ženski košarkaški klub Ragusa.

Bravo! Čestitamo! Uživajte! Zaslužile ste!

image
Kapetanica Katarina Zarač preuzima zlatne medalje
Tonči Vlašić
image
Ženski košarkaški klub Ragusa - pobjednik Kupa 'Ružice Meglaj Rimac' 2021. godine
Tonči Vlašić
20. travanj 2024 13:13