StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK |

STIŽE VEČERAS AMERIKANAC ‘Naš cilj se zna, međutim, teško je u ovom trenutku reći tko će nam biti glavni suparnici u borbi za vrh‘

Piše Tonči Vlašić
23. rujna 2021. - 08:44

Tyron Davis je bio u Gospinom polju, trenirao s košarkašima Dubrovnika, ali je na kraju otišao. Ipak, novu sezonu 2021./22. Košarkaški klub Dubrovnik dočekat će s Amerikancem na mjestu organizatora igre. Novi član momčadi je Justin McCarthur.

- Visok je 186 centimetara, igrao je prošle sezone u Litvi. Dobar je igrač. Čekao je angažman, nije ga našao, a kako smo mi ostali bez Davisa, koji se zbog smrtnog slučaja u obitelji vratio u Ameriku, stupili smo u kontakt s McCarthurom. Dolazi večeras. Potpisao je već ugovor. Hoće li s nama ići već na prvu utakmicu, koju igramo u subotu u Zagrebu kad smo gosti Hermes Analitice, to ćemo vidjeti nakon treninga, te razgovora s njim. Uglavnom, vjerujem kako smo kvalitetno riješili pitanje razigravača - istaknuo je Darko Kunce, šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik.  

image
Justin McCarthur

Izostat će na startu sezone mladi hrvatski reprezentativac Mateo Tomašević, koji je u izolaciji. Ostali u petak kreću put Zagreba. Utakmica je u subotu u 15 sati.

- Hermes Analitica je bivši premijerligaš, koji je zadržao momčad na okupu. Naš cilj se zna, međutim, teško je u ovom trenutku reći tko će nam biti glavni suparnici u borbi za vrh i plasman u najveći rang, HT Premijer ligu. Ono što znamo, o vrhu razmišljaju Kaštela i Omiš, zatim Hermes Analitica, Dinamo i Bosco. Puno će ovisiti kakav je Amerikanac, dok smo na ostalim pozicijama dosta dobro pokriveni. Mlada smo momčad - rekao je Kunce.  

Dubrovnik se uigravao sa Čelikom, Leotarom, bio u Tivtu, u Zadru gdje je igrao s Puntamikom i Jazinama, plus kup utakmica protov Omiša, prva službena utakmica sezone, koja je završila porazom.

- Većina tih trening utakmica bila je na početku priprema. Zatim, tek večeras dolazi Amerikanac. Duga je sezona. Prvo se igra dvokružno, prvi cilj nam je biti među šest, te igrati Ligu za prvaka, a nakon toga se boriti za prva dva mjesta koja donose nastup u finalu doigravanja, koje se igra na dvije pobjede. Nakon nekoliko kola, kad se i mi posložimo, a i kad vidimo ostale, trebalo bi se znati puno više - naglasio je Kunce. 

19. travanj 2024 07:32