StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA KUP |

RAGUSA DOZNALA SUPARNIKA U FINALU, IGRA SE U SPLITU Cvetana Matić: ‘Nije nam bilo lako protiv njih, ali vjerujem u nas!‘

Piše Tonči Vlašić
3. travnja 2021. - 21:30

Kendriana Washington i Jovana Jeremić su odvele u finale kupa Šibenik, koji je sa čak 80:56 dobio u Osijeku oslabljenu Mursu Osijek, te će 'narančaste' s Baldekina biti u nedjelju, 11. travnja, suparnice Ragusi u borbi za pokal 'Ružice Meglaj Rimac'. Veliko finale igrat će se na neutralnom terenu, i to u Splitu.

Amerikanka, 24-godišnja Washington je u Osijeku postigla 23 koša, imala 17 skokova, 3 osvojene lopte, te blokadu, a srpska košarkašica, 25-godišnja Jeremić je ubacila 19 koševa, imala 7 skokova, po tri asistencije i ukradene lopte. Dvoznamenkasta u sastavu Šibenika bila je još i Iva Cigić s 11 koševa.

Dakle, ekipa Cvetane Matić iz Gospina polja protiv ekipe Stipe Bralića, izbornika hrvatskih košarkašica. Tri puta su se ogledali ove sezone. U prvom dijelu Šibenik – Ragusa 78:85 i Ragusa – Šibenik 87:64, a u Ligi za prvaka Šibenik – Ragusa 64:70. Josipa Silov je u prvom dijelu sezone igrala za Šibenik, a zatim je hrvatska reprezentativka stigla u Gospino polje, dok je Šibenik doveo Washington i Jeremić, obje igračice na poziciji visokog krila...

- Nije nam bilo lako u niti jednoj utakmici protiv njih. Imaju pet niskih igračica, brzih, prodornih. Ali, nema straha. Mi nećemo odustat od naše igre s dva centra. Smatram kako imamo veću širinu. Vjerujem u nas – istaknula je Cvetana Matić, trenerica Raguse.

Šibenik (ex. Elemes) bio je jednom prvak bivše države, i to posljednji, a dva puta je osvajao Kup Jugoslavije, dok je u Lijepoj našoj četiri puta bio pobjednik Kupa 'Ružice Meglaj Rimac' (zadnji put 2008., ovo će im biti 13. finale hrvatskog kupa) i četiri puta prvak Hrvatske (zadnji put 2008. godine). Ragusa će ove godine prvi put igrati u finalu doigravanja za prvaka, a finale Kupa 'Ružice Meglaj Rimac' u Splitu protiv Šibenika bit će joj treće finale u kojem će pokušati osvojiti prvi trofej u povijesti, koja se piše od 1994. godine. 

Veliko finale Kupa 'Ružice Meglaj Rimac' u nedjelju, 11. travnja, od 17 sati iz Splita izravno će prenositi Hrvatska televizija na svom drugom programu.

20. travanj 2024 16:30