StoryEditorOCM
KošarkaPRIJELAZNI ROK |

PRVI ASISTENT LIGE NAPUSTIO GOSPINO POLJE I POJAČAO ZAGREBAČKI DINAMO Hoćemo li na kraju gledati dubrovačko finale?

Piše Tonči Vlašić
1. travnja 2021. - 20:27

Iako je Dubrovnik zaključio sezonu u Prvoj hrvatskoj ligi, jedan od njegovih najboljih igrača je nastavlja, i to u istom rangu. Mateo Vidović će igrati u dresu zagrebačkog Dinama, koji je izborio doigravanje, te će pokušati sa zagrebačkim klubom izboriti plasman u najveći rang, HT Premijer ligu.

Vidović je propustio samo jednu od dvadeset i dvije prvenstvene utakmice Dubrovnika, koji je na kraju bio sedmi s 9 pobjeda i 13 poraza u konkurenciji dvanaest klubova. Igrao je u prosjeku više od 34 minute po utakmici, ubacio je ukupno 317 koševa ili 15,1 po utakmici, imao ukupno 86 skokova ili 4,1 po utakmici, 136 asistencija ili 6,5 po utakmici...

Najbolju utakmicu 22-godišnji Vidović je odigrao u gostima kod Zapruđa kad je u pobjedi 98:67 sastava trenera Mara Lučića i Husnije Habula postigao 26 koševa šutirajući 4 od 5 za dva, te 6 od 10 za tricu, imao 3 skoka i čak 12 asistencija.

Vidović, koji je visok 194 centimetra, igra na poziciji organizatora igre. Bio je mladi hrvatski reprezentativac, koji je 2019. godine na Europskom prvenstvu za košarkaše do 20 godina, koje se igralo u Izraelu, u Tel Avivu, zauzeo sedmo mjesto. Malo je Hrvatskoj tad nedostajalo za polufinale. Francuska se izvukla u zadnjoj četvrtini četvrtfinala, a broncu je na kraju uzela Njemačka, koju su naši dobili u skupini.

Vidović, koji je rođen 19. ožujka 1999. godine u Dubrovniku, iz Gospina polja je prije par godina otišao u zagrebačku Cedevitu, prvo u mlađe uzraste. Potom je od siječnja 2019. igrao u HT Premijer ligi za Bosco s više nego dobrim brojkama (11,2 koševa, 4,5 asistencije i 3,8 skokova za 30 minuta po utakmici). U dresu Dubrovnika je bio prvi asistent Prve hrvatske lige.

Cedevita Junior, Dinamo i Ribola Kaštela su sigurni sudionici doigravanja, četvrti će biti Bosco ili Jazine. U polufinalu igraju prvi protiv četvrtog, te drugi protiv trećeg. Uspješniji iz finala ide izravno u najveći rang, a poraženi u finalu razigrava s predzadnjim iz HT Premijer lige. Dinamo, koji je bio drugi u ligaškom dijelu, prva Cedevita Junior, nije samo doveo Vidovića. Hoćemo li na kraju u finalu Prve hrvatske lige gledati dvojicu Dubrovčana. Naime, za Cedevitu Junior igra Petar Dubelj.

image
Petar Dubelj u dresu Dubrovnika protiv Universitasa u sezoni 2019./20.
Tonči Vlašić

19. travanj 2024 01:16