StoryEditorOCM
KošarkaNOVA SEZONA |

POZNAT RASPORED PRVENSTVA Košarkaši Dubrovnika kreću u lov na najveći rang 25. rujna, a sedam dana poslije košarkašice Raguse u obranu naslova

Piše Tonči Vlašić
18. kolovoza 2021. - 18:37
Košarkašice Raguse su slavile u sezoni 2020./21. osvajanje prvo Kupa 'Ružice Meglaj Rimac', a nakon toga i naslov prvaka Hrvatske, prve trofeje u povijesti klubaTonči Vlašić

Košarkašice Raguse, aktualne prvakinje i osvajačice Kupa 'Ružice Meglaj Rimac', u 1. kolu nove sezone u Premijer hrvatskoj ligi, u subotu, 2. listopada, igraju u Splitu protiv istoimenog domaćina, dok će prvu prvenstvenu utakmicu kod kuće odigrati sedam dana poslije. Dolazi im u goste Pula Moviter. Nakon toga su u 3. kolu gošće Zagreba, zatim dočekuju Trešnjevku 2009., u 5. kolu idu u goste Šibeniku, a u 6. kolu će dočekati Plamen Požegu. Zatim će njih ugostiti KAŽL, dolazi im FSV, pa ih čekaju dva gostovanja u nizu (Mursa Osijek, te Brod na Savi), dok u zadnjem kolu prvog dijela, 11. kolu, koje se igra 18. prosinca, stiže im doprvak, Medveščak. Drugi dio ligaškog dijela počinje 22. siječnja 2022. godine, dok je posljednje, 22. kolo ligaškog dijela na rasporedu 2. travnja 2022. godine.

Premijer liga košarkašica je opet jedinstvena, a nakon igranja svatko sa svakim, doma i vanka, četiri najuspješnije ekipe će igrati doigravanje za prvaka.

I košarkaši Dubrovnika, koji su u drugom razredu, a koji za cilj imaju plasman u najveći rang, doznali su raspored ligaškog dijela sezone, koja počinje 25. rujna. Ligaški dio završava 25. ožujka 2022. godine nakon čega se igra Liga za prvaka (šest prvoplasiranih) i Liga za ostanak (plasirani od 7. do 12. mjesta). U oba slučaja igra se novih deset kola, a prenose se svi rezultati iz prvog dijela natjecanja.

Dva posljednje plasirana kluba Lige za ostanak sele u niži rang, a dva najbolja kluba Lige za prvaka između sebe razigravaju za prvaka. Igra se na dvije pobjede. Domaćin prve i eventualne majstorice u finalu je pobjednik Lige za prvaka. Uspješniji u finalu će ostvarit pravo igranja u najvećem rangu, HT Premijer ligi, dok će poraženi imati još jednu priliku za isto - razigravat će s pretposljednjim klubom HT Premijer lige. Tad se igraju dvije utakmice, doma-vanka. Tko bude uspješniji, bit će član HT Premijer lige u sezoni 2022./23.

Košarkaši Dubrovnika su u 1. kolu gosti Hermes Analitice, u 2. kolu dočekuju Omiš ČT, zatim su gosti Bosca. U 4. kolu stiže im Medveščak, u 5. kolu igraju u Makarskoj protiv Amfore, u 6. kolu domaćini su košarkašima Ribola Kaštela, a u 7. kolu gosti Dinamo Zagreba. U 8. kolu dočekuju Samobor, u 9. kolu čeka ih Zapruđe, dok su u 10. kolu domaćini košarkašima Jazine Arbanasa. U posljednjem, 11. kolu prvog dijela, koje se igra 4. prosinca, gosti su Kvarnera 2010.

Drugi dio se nastavlja odmah. Utakmice 12. kola se igraju 11. prosinca. 

25. travanj 2024 17:08