StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA |

PEŠIĆ ODMARAO TOMIĆA, I NE SAMO TOMIĆA Protiv koga će se Barcelona boriti za finale?

Piše Tonči Vlašić
26. lipnja 2020. - 01:14
Ante Tomić, košarkaš Barcelone na klupi u Sieni 2013. godine. Zbog ozljede propustio je euroligaški ogled protiv Montepaschija foto: Tonči Vlašić
Ante Tomić je sjedio iza koša. Svetislav Pešić je odlučio odmoriti svog kapetana protiv Tenerifa, u utakmici kojom je zaključeno natjecanje u skupini 'A' završnog turnira prvenstva Španjolske, koji se igra u domu Valencije bez prisustva gledatelja. Barcelona je prije zadnjeg kola osigurala prvo mjesto u skupini, te je Pešić odlučio ostaviti izvan sastava ne samo 33-godišnjeg Dubrovčanina, već i Victora Clavera, Coryja Higginsa te Adama Hangu. Na kraju nije ni koristio ni Nikolu Mirotića, koji je bio u zapisniku (Mirotić je po valorizaciji prvo ime Barcelone ove sezone u španjolskom prvenstvu, a Tomić je na drugom mjestu).

Trener Barcelone odlučio ih je sve odmarati za polufinale, koje se igra u ponedjeljak, 28. lipnja (finale je dva dana poslije, u srijedu, 30. lipnja).

Barcelona je na kraju izgubila od Tenerifa u zadnjem kolu u skupini s 87:86, i to je Fran Guerra pogodio oba slobodna bacanja 0,5 sekundi prije kraja za prvi poraz sastava iz Blaugrane, koji će u petak, 26. lipnja, doznati suparnika u polufinalu. Bit će to drugoplasirani sastav skupine 'B' u kojoj uoči zadnjeg kola 'visi' Real Madrid, aktualni prvak. Naime, ukoliko Valencija dobije Gran Canariu, najveći Barcelonin rival neće vidjeti polufinale ni ako bude uspješniji od Zaragoze. Valencija će u tom slučaju biti prva u skupini 'B', te će u polufinalu na Unicaju, koja je zauzela drugo mjesto u skupini 'A', dok će Tomiću i ekipi suparnik u borbi za finale biti uspješniji iz ogleda Burgos – Andorra.
 
18. travanj 2024 10:58