StoryEditorOCM
KošarkaNAJJAČA LIGA SVIJETA |

NBA DRAFT JE 29. SRPNJA U NEW YORKU Amerikanci pišu: Roko Prkačin bi se mogao razviti u igrača poput Domantasa Sabonisa, ali boljeg u obrani, ili...

Piše Tonči Vlašić
10. srpnja 2021. - 16:14

Roko Prkačin izlazi na ovogodišnji draft, koji će se 29. srpnja održati u New Yorku, a prognoza je kako će biti izabran u prvoj rundi.

Posljednjih nekoliko tjedana Roko je proveo u Americi, bio na trening kampovima. Američki mediji pišu kako je igrao za Cibonu, klub koji je prije njega NBA ligi dao Dražena Petrovića, Bojana Bogdanovića, Gordana Giričeka, Darija Šarića i Antu Žižića. Ističe se kako je njegov otac Nikša bio vrlo uspješan košarkaš.

U natpisima u američkim medijima hvali se Rokova raznovrsna napadačka igra.

U najboljem slučaju mogao bi se razviti u igrača poput Domantasa Sabonisa, ali boljeg u obrani, ili kreativniju verziju Pascala Siakama. Ili čak u slabijeg u obrani, ali boljeg u tradicionalnim centarskim vještinama od Andreja Kiriljenka, makar je to možda previsoka pohvala. Među sadašnjim igračima Jazza, on je poput Georgesa Nianga, samo bolji u obrani, a slabiji u šutu – piše slcdunk.xom

image
Roko Prkačin u dresu hrvatske seniorske reprezentacije

Za sad nema odgovora, ukoliko Roko bude izabran, hoće li odmah u najjaču ligu svijeta ili će ostati još sezonu u Ciboni. Naravno, odgovor na to pitanje uvelike će ovisiti o tome tko će izabrati najstarijeg sina Nikše Prkačina, jednog od najboljih dubrovačkih košarkaša svih vremena, igrača koji je za Hrvatsku nastupio na sedam Eurobasketa, te Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, bio kapetan Cibone i hrvatske reprezentacije. 

Roko Prkačin je rođen 26. studenog 2002. godine. Visok je 204 centimetra. Prošle sezone je bio kapetan Cibone, najmlađi igrač u povijesti kluba koji je dobio tu čast. Nastupao je i za seniorsku reprezentaciju Hrvatske koja je kroz kvalifikacije izborila nastup na idućem Eurobasketu. S kadetskom reprezentacijom je bio prvak Europe, te MVP prvenstva. 

16. travanj 2024 17:15