StoryEditorOCM
KošarkaODLUKA NA GRIPAMA |

JOŠ DVA DANA DO FINALA KUPA ‘RUŽICE MEGLAJ RIMAC‘ Hoće li u nedjelju, 11. travnja, ‘kanta‘ prvi put u povijesti krenuti put Dubrovnika?

Piše Tonči Vlašić
9. travnja 2021. - 15:39

Kreće Ragusa sutra put Splita gdje je dan poslije, u nedjelju, 11. travnja, na Gripama čeka finale Kupa 'Ružice Meglaj Rimac'. Suparnik je Šibenik. Početak finala je u 17 sati, kojeg izravno prenosi HTV na svom drugom programu.

Ragusa prvi put pobjednik hrvatskog kupa, osvaja prvi trofej u povijesti kluba ili će se Šibenik po peti put upisati na listu pobjednika Kupa 'Ružice Meglaj Rimac' i tako u svoje vitrine spremiti dvanaesti trofej, prvi nakon 2008. godine kad je uzeo duplu krunu, a što želi ove sezone ostvariti Ragusa.

Treći put je Ragusa u finalu Kupa 'Ružice Meglaj Rimac' (2015. i 2018. u finalu je gubila od Medveščaka), a ove sezone je već osigurala i prvi nastup u finalu doigravanja za prvaka. Ragusa je do finala Kupa 'Ružice Meglaj Rimac' stigla preko Trešnjevke 2009., KAŽL-a i Plamen Požege, a Šibenik preko Splita, Medveščaka i Murse Osijek.

Tri puta su se ogledali Ragusa i Šibenik ove sezone, sva tri puta u prvenstvu je slavila dubrovačka ekipa, ali tko god je sugovornik u Gospinom polju uoči finala Kupa i četvrtog ogleda protiv Šibenika ne zaboravlja kako je svaki put, pogotovo oba puta na Baldekinu, bilo neizvjesno, te kako je ovo kup, kako se za prvaka igra na tri pobjede, a kako u kupu nema popravnog, kako odluka pada u jednoj utakmici.

Ragusa u svoja prva dva finala Kupa nije bila u ulozi favorita, sad nije u podređenoj ulozi, naprotiv, a to je zaslužila ne samo zbog toga jer je dobila zadnje dvije sezone svaku utakmicu protiv Šibenika, već i zbog činjenice kako je lider prvenstva, kako je upisala u zadnje dvije godine samo jedan, jedini poraz, te kako igra baš, baš dobro.

U Split Ragusa ide kompletna. U najjačem sastavu.

24. travanj 2024 10:19