StoryEditorOCM
KošarkaKVALIFIKACIJE ZA TOKIO |

IŠČUPALI POBJEDU PROTIV TUNISA, NJEMAČKA NAS ČEKA U POLUFINALU Mario Hezonja nas ostavio u igri za put na Olimpijske igre

Piše Tonči Vlašić
1. srpnja 2021. - 22:18

Dobili smo Tunis, ostali u igri za Olimpijske igre, čeka nas u subotnjem polufinalu Njemačka, a ako budemo uspješni, tad ćemo u nedjeljnom finalu igrati protiv boljeg iz ogleda Brazil - Meksiko. Uglavnom, ako hoćemo u Tokio, na najveće svjetsko natjecanje, moramo dobiti iduće dvije utakmice. 

Večer nakon potopa protiv Brazila (67:94) odigrali smo solidno prvo poluvrijeme, dobili ga sa 42:28 zahvaljujući prije svega Mariju Hezonji i njegovih 15 koševa. Međutim, treću četvrtinu smo izgubili s 29:14, te smo posljednju dočekali u minusu (56:57). Do kraja se mučili, dobro se namučili, ali uspjeli izboriti pobjedu - 75:70 uz napomenu kako smo ubacili na kraju tri od četiri slobodna bacanja za uspjeh. Tunis je bio na samo dva koša zaostatka (72:70).

image
Mario Hezonja protiv Tunisa - prvo ime Hrvatske
Vladimir Dugandzic/Cropix

Hezonja je najzaslužniji za pobjedu protiv Tunisa. Njegovih 27 koševa, pogodio je 9 od 11 lopti za dva, ubacio dvije trice iz deset pokušaja, te tri od šest bacanja, imao je osam skokova, tri asistencije, dvije izgubljene i četiri osvojene lopte, te blokadu. Izbornik Veljko Mršić ga je odmarao niti tri minute. Na parketu je proveo najviše - 37 minuta i 12 sekundi. 

Ante Žižić je u prvom polvremenu ubacio 12 koševa, u nastavku još samo 2, imao ukupno 12 skokova (prvi skakač). Ukupno 14 koševa je ubacio i Bojan Bogdanović pogodivši 4 od 14 šuteva iz igre. Uglavnom, dobili smo. Prošli u polufinale. To je najvažnije. Međutim, morat ćemo odigrati dosta, dosta bolje u nastavku turnira u Splitu ako želimo vidjeti Olimpijske igre. 

image
Hezonja je u pobjedi 75:70 protiv Tunisa ubacio 27 koševa
Vladimir Dugandzic/Cropix
20. travanj 2024 00:46