StoryEditorOCM
KošarkaLIJEPA VIJEST |

DUBROVKINJA IDE U CHICAGO Igračica s najvećom minutažom napušta Gospino polje, oglasila se Ragusa, te poželjela Ani Haklički puno sreće!

Piše Tonči Vlašić
4. srpnja 2020. - 14:26
Ana Haklička napušta Ženski košarkaški klub Ragusa, te karijeru (i školovanje) 19-godišnja Dubrovkinja nastavlja u Chicagu. Njezin matični klub u kojem je dohvatila dres reprezentacije objavio je kako je potpisala ugovor s američkim koledžom Chicago State University, te će sljedećih godina svoj životni i košarkaški put graditi u dalekoj Americi.

Haklička je igračica Raguse s najviše minuta provedenih na parketu u dresu seniorske ekipe. Tako je bilo zadnje dvije prvoligaške sezone, naravno, među najboljim je strijelcima, asistentima Raguse, kao i po broju ukradenih lopti, a dubrovačka ekipa je prošle sezone bila bez poraza u oba domaća natjecanja. Nažalost, zbog koronavirusa sezona nije odigrana do kraja, te je Ragusa ostala bez prilike dohvatiti prve trofeje u svojoj povijesti. 

image
Dubrovkinja Ana Haklička (8) protiv Italije u 3. kolu skupine 'A' EP-a


Haklička, koja igra na poziciji razigravača, prije nekoliko sezona dobila je nagradu - MVP regionalne WABA lige do 17 godina. Nekoliko puta je bila MVP kola Prve hrvatske lige (najkorisnija igračica kola). U nekoliko akcija nastupala je za mlađe uzrasne reprezentativne selekcije. Prošle godine je bila u dresu Hrvatske na Europskom prvenstvu za košarkašice do 16 godina.

Njezina Ragusa joj je poželila puno sreće i uspjeha s onu stranu Atlantika. 

image
Ana Haklička (Ragusa) protiv Istanbula u WABA ligi foto: Tonči Vlašić
18. travanj 2024 23:30