StoryEditorOCM
KošarkaŽELI OSTATI U ATENI |

DUBROVČANIN REŽIRAO NAJVEĆI PREOKRET PANATHINAIKOSA U EUROLIGI Mario Hezonja: ‘Nije me bilo briga tko je ispred mene‘

Piše Tonči Vlašić
2. travnja 2021. - 09:29

Za mene je igranje za Panathinaikos ispunjenje sna. Presretan sam zbog toga. Želim ostati i sljedeće godine – rekao je Mario Hezonja nakon 86:83 domaće pobjede protiv Armani Milana u 33. kolu Eurolige, utakmici u kojoj je Panathinaikos nadoknadio 20 koševa zaostatka, koliko je gubio u drugoj četvrtini, u kojoj je početkom posljednje imao minus 14, ali je uspio izjednačiti i izboriti produžetke, a baš je Hezonja bio taj koji je nepune dvije sekunde prije kraja položio preko Amerikanca Kylea Hinesa za 70:70.

Hezonja je zatim tricom otvorio produdužetak, potom napravio petu osobnu, te morao na klupu, ali unatoč tome bio sa 17 koševa, pogodivši 5 od 7 šuteva iz igre i 5 od 7 slobodnih bacanja, prvi strijelac ne samo svoje momčadi, već i utakmice.

- Sjećam se da su mi vikali da imamo još šest sekundi za napad. Nije me bilo briga tko je ispred mene. Imam samopouzdanja, dao mi je mogućnost da krenem u prodor na lijevo, prihvatio sam to i naciljao – rekao je Hazonja o zadnjem napadu u četvrtoj četvrtini.

Dubrovčanin je u svojoj sedmoj euroligaškoj utakmici za Panathinaikos stigao do druge pobjede. Panathinaikos do najvećeg preokreta u povijesti nastupa u Euroligi. Dojučerašnji rekord je imao, zanimljivo, također protiv Milana kad je od minus 17 stigao do pobjede. Bilo je to 2018. godine.

Hezonja je s 15,3 koša po utakmici jedini igrač Panathinaikosa s dvoznamenkastim učinkom u napadu. Drugi je Georgios Papagiannis s 9,4.

19. travanj 2024 15:42