StoryEditorOCM
KošarkaPOBJEDA |

DUBROVAČKE KOŠARKAŠICE UGASILE PLAMEN Ragusa treći put u finalu Kupa ‘Ružica Meglaj Rimac‘, hoće li treća biti sreća?

Piše Tonči Vlašić
2. travnja 2021. - 17:05

Ragusa je dobila Plamen Požegu u Gospinom polju, te će igrati i u finalu Kupa Ružice Meglaj Rimac. Nakon što je prije šest dana osigurala dva kola prije kraja ligaškog dijela prvenstva finale doigravanja za prvaka, prvi put u svojoj povijesti, u nedjelju, 11. travnja, po treći put će nastupiti u finalu kupa. Boriti se za trofej, svoj prvi u povijesti.

Protiv koga će igrati za 'kantu', doznat će sutra kad se u Osijeku igra drugo polufinale u kojem se sastaju Mursa Osijek i Šibenik. Finale se igra na neutralnom terenu. Hrvatski košarkaški savez će nakon završetka drugog polufinala odlučiti gdje će se igrati.

Jelena Ivezić i Kapinga Maweja La Mama su dvije igračice Plamen Požege od kojih je prijetila najveća opasnost. Ragusa je iskusnu, 37-godišnju Ivezić uspjela zaustaviti, učiniti nervoznom, te je ekipa iz Požege ostala na samo jednom jakom adutu. La Mama, 26-godišnji centar iz Konga, visoka 195 centimetara, postigla je 6 od prvih 8 koševa za Plamen Požegu. Ona je 5 minuta i 31 sekundu prije kraja prve četvrtine izjednačila na 8:8, a zatim je Ragusa zaustavila i nju, točnije, kompletnu ekipu iz Požege. Ekipa trenerice Cvetane Matić nije primila koš iz igre 8 minuta i 47 sekundi. Taj negativan niz je prekinula La Mama, ali je Ragusa već imala lijepih 20 koševa prednosti (29:9).

image
Ivona Matić (Ragusa) protiv Plamen Požege u polufinalu Kupa 'Ružica Meglaj Rimac'
Tonči Vlašić
image
Polufinale Kupa 'Ružica Meglaj Rimac': Ragusa - Plamen Požega
Tonči Vlašić
image
Kapinga Maweja La Mama (Plamen Požega) i Ana Vrsaljko (Ragusa)
Tonči Vlašić

Poluvrijeme 35:18 za Ragusu. Romana Stojanović je sa 14 koševa bila prvi strijelac, Iva Todorić je već bila potpisala 'double double' (10 koševa, 12 skokova i 5 asistencija). S druge strane samo su za Plamen Požegu pogađale Ivezić i La Mama (Ivezić 7, a La Mama 11 koševa i čak 15 skokova).

U nastavku utakmice Ragusa ne da nije dopustila gošćama da se približe već im je pobjegla još više... Na kraju treće četvrtine imala je 26 koševa viška. U četvrtoj je bilo i više, najviše 34 koša razlike...

Ragusa je treći put u finalu Kupa. Prva dva finala je izgubila, oba od Medveščaka. Hoće li treća biti sreća?

image
Ragusa je zaustavila Jelenu Ivezić, iskusnu igračicu Plamen Požege
Tonči Vlašić

POLUFINALE Ragusa – Požega 74:49

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Bez gledatelja. Suci: Jurčević i Mjeda (obojica Split) i sutkinja: Čanković (Zadar).  

RAGUSA: Pocrnjić, Stojanović (18), Čagalj (3), Miloglav (5), I. Matić (4), Beletić, Todorić (14), Vrsaljko (12), Majstorović (4), Putica, Ivanišević (2), Silov (12). Trenerica: Cvetana Matić.

PLAMEN POŽEGA: Ivezić (9), Bošković, A. Berger, Bašić (7), Glomazić, Maričević (8), Vojvodić, Bunčić, Benić, M. Berger, La Mama (25). Trener: Vladimir Englman.

Četvrtine: 20:9, 15:9, 22:13, 17:18.

19. travanj 2024 12:28