StoryEditorOCM
AutomobilizamPH NA KRUGU |

MARO FRANIĆ OPET ‘OŠIŠAO‘ KONKURENCIJU U DOMAĆEM PRVENSTVU, I NE SAMO DOMAĆU ‘Nisam se nadao jer, pazi, to je auto od 400 konja!‘

Piše Tonči Vlašić
17. travnja 2021. - 14:58
Auto klub Dubrovnik Racing ispred boksa na Hungaroringu - bandjera svetog Vlaha, te pano sa slikom Dubravka Čikora, nedavno preminulog predsjednika kluba, legende ne samo dubrovačkog i hrvatskog automobilizma...

Nakon proglašenja okupili su se ispred boksa, razvili bandjeru svetog Vlaha, ispred stavili pano sa slikom Dubravka Čikora. Auto klub Dubrovnik Racing je opet bio uspješan, i drugog dana prvog vikenda kružnog prvenstva Hrvatske, a sve te uspjehe posvetio je nedavno preminulom predsjedniku kluba, legendi ne samo dubrovačkog, već hrvatskog automobilizma, pa i šire.

Maro Franić je opet podigao pokal za pobjedu u grupi 3, te, naravno, u svojoj klasi. Iskusni, 46-godišnji vozač Dubrovnik Racinga ne staje. Pobjednički niz raste - osam utrka Maro 'šiša' konkurenciju, a četiri zadnje pobjede ostvario je na Hungaroringu. S prve dvije je zaključio prošlu sezonu, uzeo naslov državnog prvaka, a sad je dobio obje na startu nove sezone te poručio svima kako ne misli predati krunu.   

- Našima sam pobjegao odmah, konkurenciji u domaćem prvenstvu, a kako smo vozili skupa s još nekim drugim natjecanjima, na kraju sam se trkao s Talijanom Luigijem, koji je vozio Lotus Exige V6. Pretekao sam ga u zadnjem krugu, u zadnjem zavoju. Super je bilo. Nisam se nadao jer, pazi, to je auto od 400 konja, trkali smo se od starta, i na kraju sam ga dobio.. – priča Maro Franić. Veljko Bubičić je opet pokupio pokal za prvo mjesto u grupi 4, dok je Nikola Radnjić u drugoj vožnji bio prvi u svojoj klasi, a četvrti u grupi 3.

- Žarko Knego nije uspio riješiti problem s autom, te je ostao bez plasmana u drugoj utrci TCR Istočna Europa, a ujedno drugoj trci prvenstva Hrvatske. Međutim, opet imamo, kao i u prvoj utrci, tri prva mjesta u klasi, te smo opet uzeli maksimalnih 90 bodova. Međutim, 90 bodova je osvojio i Saint Christopher Racing Team, novi klub, kojem je sjedište u Gospiću. Jučer su imali dva boda manje od nas, a sad su i oni uzeli 90 bodova. Nas nema u malim klasama, i oni su to iskoristili, dobro su se rasporedili. Morat ćemo u idučim utrkama ubaciti neke naše vozače u te male klase i pomrsiti im račune – jasan je Maro Franić.

image
Franićev Golf V u garaži na Hungaroringu

Drugog dana nisu vozili Mirko Pendo i Luka Fabijančić. Pendov auto je dobro oštećen prvog dana, i Fabijančićev auto je zbog kvara ostao drugog dana u garaži.

- Najvažnije, nismo napravili niti jednu grešku što se tiče kluba. Uzeli smo maksimalan broj bodova oba dana. Što se mene tiče, dobro sam se pripremio. Radili smo na Golfu. Napravili neke preinake na motoru. Morat ćemo raditi i dalje jer se Valter Nežić približio, sad kasni sekundu i pol po krugu.

Međutim, juri brže ove sezone i Maro Franić.

- Da, nikad brže nisam odvozio krug na Hungaroringu. Išao sam danas 2:05.980. Usporedbe radi, na zadnje dvije utrke prošle sezone na Hungaroringu sam krug odvozio za 2:09. Bilo je ova dva dana baš dobro, ponavljam, dobio sam danas jednog Lotusa Exige V6, auto od 400 konja. Već se okrećemo idućim utrkama. Znamo što moramo činiti kako bi odbili napade konkurencije, pogotovo po pitanju naslova klupskog prvaka. Iduća utrka, koja je trebala bit u svibnju, u Austriji, već je odgođena. Novi termin se još ne zna, ali ako je i bude, neće bit sad u narednih mjesec, dva, tri. Možda tamo na jesen. Uglavnom, iduća kružna utrka je u lipnju na našem Grobniku – istaknuo je Maro Franić nakon uspješnog starta nove sezone.

image
Maro Franić na vrhu pobjedničkog postolja prvenstva Hrvatske u grupi 3 na Hungaroringu 17. travnja 2021. godine
20. travanj 2024 06:18