StoryEditorOCM
Automobilizam39. BUZETSKI DANI |

DIJAMANT LASZLO SZAZS ‘Uhvaćen‘ Niko Pulić, ali Leteći Konavljanin još drži krunu, dok su Đivo Franić i Dubrovnik Racing povećali prednost!

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2020. - 19:24
Đivo Franić je zadržao vodstvo u grupi N. Održana je i treća brdska utrka sezone, a nakon nje, 39. Buzetskih dana, prednost mlađeg Franića u odnosu na Maroja Batinu, također člana Dubrovnik Racinga, iznosi sad 13,5 bodova (uoči Buzeta bila je razlika 12 bodova). 

U grupi A Niko Pulić je izgubio prednost u odnosu na Matiju Jurišića, juniora RI Autosporta. Sad su bodovno poravnati. Dragan Serden, predsjednik Odbora za auto sport Hrvatskog auto i karting saveza, istaknuo je uoči utrke u Buzetu: Pulić je u prednosti u slučaju istog bodovnog učinka! 

Junak dana je Laszlo Szasz. Mađar u dresu Dubrovnik Racinga odradio je svoj posao u 2020. godini. Osigurao je deveti uzastopni naslov državnog prvaka u kategoriji II, a to će mu donijeti treću Zlatnu kacigu u nizu što znači kako Szasz ulazi u društvo osvajača Dijamantne kacige! Postao je drugi vozač u povijesti Dubrovnik Racinga koji se može pohvaliti s tim uspjehom. Prvi je Niko Pulić.  

image
Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) foto: Tonči Vlašić


Klupski? Auto klub Dubrovnik Racing je uoči 39. Buzetskih dana imao 38,5 bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja, Auto klub Župa dubrovačka, branitelja naslova, a sad nakon utrke u Buzetu ima 63,5 bodova, te nema dileme kako će po dvanaesti put osvojiti naslov klupskog prvaka Hrvatske. Župa dubrovačka je druga, Ragusa Racing nije uspjela na Buzetu doći do treće pozicije u ukupnom poretku...

Ukupno se svake sezone dijeli šest naslova prvaka Hrvatske. Dvije su od ukupno šest utrka sezone, Ilirska Bistrica i Sljeme, otkazane. Tri su održane: Skradin, Malačka i sad Buzet. Još se ne zna hoće li biti  posljednje, dubrovačkog brda. Ukoliko se ne bude vozilo na stazi Komolac - Brgat početkom listopada, četiri naslova državnog prvaka osvojit će Dubrovnik Racing! 
18. travanj 2024 14:57