StoryEditorOCM
ZabavaMARKO POLO FESTIVAL|

VIDEO Voditeljski par Nila Miličić Vukosavić i Sebastijan Vukosavić na korčulanskom festivalu izveo ‘Trebam te‘

Piše Dora Lozica
21. srpnja 2021. - 10:37

Ovogodišnje 26. izdanje Međunarodnog Marko Pola Festivala pisme i vina i to na tri lokacije, u Korčuli, u Postrani te po prvi put u Račišću. Budući da je Račišće i rodno mjesto gradonačelnice Korčule, festival je prigodnim govorom otvorila Nika Silić Maroević, a večer je bila posvećena klapskoj pjesmi.

Na a cappella večeri nastupila je ženska klapa Divna iz Trpnja, mješovita klapa FD Kumpanija iz Vele Luke i mješovita klapa Geta iz Orebića dok je mlada, mješovita klapa Sfida iz Korčule pokupila ovacije svih gostiju i uzvanika, a popularni trio Trio Gušt nastupio  je  na postranskoj pijaci na kojoj su u finalnoj i završnoj večeri festivala izvedene 22 skladbe popularne glazbe uz strogo poštivanje svih epidemioloških mjera.

Nakon nastupa podijeljene su i nagrade, a neki su natjecatelji izmamili posebne simpatije publike, u prvom redu voditeljski par Radija Dubrovnik Nila Miličić Vukosavić i Sebastijan Vukosavić koji su se u režiji korčulanskog festivala odučili okušati ne samo kao voditeljski i bračni partneri, već i kao pjevački duo pa su u natjecateljskom dijelu najavili sami sebe i skladbu „Trebam te“. Pobjednik ovogodišnjeg 26. Međunarodnog Marko Polo Festivala pisme i vina i dobitnik Grand prixa je Igor Cukrov skladbom „Ako treba moliti“. 

19. travanj 2024 11:22