StoryEditorOCM
ZabavaLAZARETI |

"RUNJIĆ IN BLUE" Bezvremenski hitovi u obradi Ines Tričković pokazali svu raskoš koju nudi jazz glazba

Piše DV
24. rujna 2020. - 22:25
U četvrtak na platou u Lazaretima s početkom Ines Tričković je sa svojim sextetom održala koncert Runjić in Blue, a u sklopu Good Food Festivala kojeg organizira Turistička zajednica Grada Dubrovnika. Peti je ovo, jubilarni koncert naše sugrađanke, svjetski priznate jazz glazbenice, u njenom rodnom gradu.

Na programu se se naši bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića čiji je prepoznatljiv izričaj stvorio nebrojene hitove koje uvijek rado slušamo. Posebno je jaka bila veza Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića, a Ineskina veza s Oliverom, osim one obiteljske, je svakako i ljubav prema jazzu. Oliver je iznimno volio jazz, imao je i svoj jazz festival u Veloj Luci, a Ines je svoju dvadesetogodišnju karijeru upravo gradila u međunarodnim jazz okvirima.

Program se izveo u suradnji s glazbenicima Lukom Žužićem (trombon i aranžmani), Grgurom Savićem (saksofon), Hrvojem Gallerom (klavir), Bojan Skočilić (kontrabas) te Krunom Levačićem (bubnjevi) koji je nagrađen 2014. godine Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe za pjesmu Lamento. Također je postigao i međunarodni uspjeh velikom turnejom u Kini.

 
17. travanj 2024 15:25