StoryEditorOCM
ZabavaNEOBIČAN DAN |

POVODOM SVJETSKOG DANA KOLAČA I ORALNOG SEKSA Donosimo recept za strastvene čokoladne kolačiće od marakuje

Piše Dv
13. travnja 2021. - 09:53

Ako niste znali (mi, priznajemo, nismo) da se 14. travnja obilježava i kao Svjetski dan kolača i oralnog seksa, evo prigode da za taj dan, ako ništa drugo, smislite neodoljivu poslasticu, kojom ćete začiniti dan, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vjerojatno imate zabilježene recepte za razne kolače, zdravije i manje zdrave, koje ne stignete isprobati, sad imate dodatni razlog i nadahnuće.

Zanimljive rezultate mini istraživanja o seksu s medijima je podijelila tvrtka LELO, otkrivši kako "većina kod oralnog seksa ne vidi prostor za poboljšanje, jer je već odličan, baš kao i jedenje kolača".

A upravo na temu kolača i nadolazećeg nesvakidašnjeg svjetskog dana, sudionica francuskog natjecanja za Top chef 2020. godine, Nastasie Lyard, osmislila je kolač čijoj "strastvenoj sredini", kako ju je opisala, "zbog bogatog slojevitog okusa i prstohvata šećera nećete moći odoljeti".

Pripremite sastojke i pregaču, evo recepta.

STRASTVENI ČOKOLADNI KOLAČIĆI S PUNJENJEM OD MARAKUJE I KREMOM OD MASLACA

Za šest komada:

Za kolačiće:

  • 100g tamne čokolade
  • 75g šećera
  • 75g maslaca
  • 100g jaja
  • 25g brašna

Za 'strastveno' srce:

  • 200g pirea od marakuje
  • 4g ksantan gume
  • Za kremu:
  • 200g maslaca
  • 200g šećera za glazuru
  • Tri komadića marakuje

Postupak:

Pomiješajte pire od marakuje i ksantan gumu dok ne dobijete gustu smjesu. Smjesu ulijte u kalup za led kako biste oblikovali kocke u zamrzivaču. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Otopite maslac i čokoladu u dvostrukom loncu. Blanširajte šećer i jaja. Pomiješajte dobivene smjese, te dodajte brašno. Napunite kalupe za kolače smjesom, a u sredinu svakog kolačića ubacite zamrznuto ‘’strastveno’’srce. Pecite 9 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite da se ohladi u hladnjaku.

Izmiksajte maslac i šećer za glazuru, dodajući pulpu marakuje dok smjesa ne postane kremasta. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i s njom ukrasite kolačiće. Na kremu od maslaca dodajte pulpu marakuje.

20. travanj 2024 07:00