StoryEditor
GastroJEDNOSTAVNO I UKUSNO |

PUNJENE PAPRIKE ZAŠTITNI SU ZNAK LJETA S nekoliko trikova možete napraviti odličan umak i oduševiti sebe i ukućane

Piše Dv
23. srpnja 2021. - 12:38
Punjene paprike zaštitni su znak ljeta

Punjene paprike kraljice su ljeta, a kako bi bile još ukusnije, recept možete malo zakomplicirati. Trud se nagrađuje krepkim, punim okusom koji se savršeno nadopunjava s kremastim pireom, piše N1.

Umak koji se uobičajeno radi od rajčica i malo brašna, nadopunite mirisima i okusima slanine ili mesa.

Umjesto vode, koja se dodaje zajedno s pasiranom rajčicom, dodajte temeljac ili višak bistre juhe od mesa i povrća. Savršen je dodatak i slanina koju treba narezati na kockice, popržiti i zatim dodati ostale sastojke za umak.

Volite li ljuto, uz slaninu možete dodati i ljute papričice.

Mađarski kuhari savjetuju i da sačuvate malo slanine za nadjev i pomiješate je sa smjesom mesa i riže. Odličan je dodatak i ulje aromatizirano ljutim papričicama i češnjakom, koje će također podignuti cijelu kombinaciju.

Puni okus dat će i namaz od pečenog češnjaka.

Uzmite cijelu glavicu, odrežite joj vrh pa nakapajte maslinovim uljem. Zamotajte u foliju ili papir za pečenje pa pecite oko pola sata.

Češnjak će se pretvoriti u pastu, istisnite je iz češnjeva, razmutite u malo pripremljenog umaka od rajčica pa ulijte u posudu s paprikama.

Najbolji je umak od rajčice onaj domaći, a kako bi bio što intenzivniji, dodati mu možete i nekoliko sušenih rajčica koje će mu dodatno naglasiti okus, savjetuje Pun kufer.

item - id = 1114745
related id = 0 -> 1114736
related id = 1 -> 1035777
27. rujan 2021 00:12