StoryEditorOCM
GastroSENDVIČ KEKSI|

NEĆE VAM ODUZETI PUNO VREMENA: Slatkiši s espressom i kakaom, spojeni kremom od sira i kave!

Piše dv
16. rujna 2021. - 10:31

Priprema ovih sendvič keksi neće vam oduzeti previše vremena, a na vašem bi stolu mogli postati apsolutni hit, preporuča Dobra hrana.

Potrebno za tijesto:

300 g glatkog brašna

1 žlica kakaa

pola žličice praška za pecivo

prstohvat sode bikarbone

prstohvat soli

100 ml mlijeka

1 žlica instant espresso praha

1 žličica ekstrakta od vanilije

200 g omekšalog maslaca

100 g šećera u prahu

1 veliko jaje

Potrebno za kremu:

180 g sira mascarpone

70 g krem sira

90 g šećera u prahu

1 žlica ohlađene turske kave

1 žličica instant espresso praha

Priprema:

Postupak započnite pripremom tijesta. U posudu stavite omekšali maslac i šećer u prahu te dobro izmiješajte. Dodajte jaje. Prah instant kave otopite u mlijeku i dodajte smjesi. Zatim dodajte ekstrakt vanilije i jedan po jedan suhi sastojak. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Tijesto za kekse je srednje gustoće, neka vas to ne brine. Posudu za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Žlicom za sladoled vadite smjesu i stavljajte na podlogu na kojoj ćete ih peći. Ostavite dosta razmaka jer će se smjesa raširiti. Pecite u zagrijanoj pećnici 12 do 14 minuta na 175 stupnjeva. Ohlađene kekse spojite kremom. U posudu za miksanje stavite obje vrste sira, šećer i kavu. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Jednom žlicom kreme spojite dva keksa. Ukrasite ih šećerom u prahu ili instant espresso prahom, donosi Dobra hrana.

25. travanj 2024 09:35