StoryEditor
Zagora‘UVEZAO‘ VIRUS

Jutro nakon koncerta u prepunom klubu, zaraženi kninski pjevač bio i na roštiljanju: gradska vlast do daljnjeg zatvara noćne klubove

Piše Vjera Zorić/PSD
25. lipnja 2020. - 19:50
Jakov Prkić/Ilustracija/HANZA MEDIA

Kako bi se spriječila nekontrolirana lokalna transmisija koronavirusa, kninske su vlasti odlučile privremeno zatvoriti noćne klubove, odnosno, vremenski ograničiti rad ugostiteljskih objekata.

Od 22 osobe u samoizolaciji na prostoru Šibensko-kninske županije dio njih povezan je s prošlosubotnjim koncertom kninskog pjevača Dejana Domića, koji je početkom tjedna saznao da je pozitivan na koronavirus.

Kako se nakon vikenda nije najbolje osjećao, potražio je pomoć svoje liječnice, koja je po opisu simptoma odmah posumnjala na koronu, pogotovo kada joj je kazao da se vratio s puta u Srbiju, gdje je snimao novu pjesmu.

U kninskom klubu je tijekom njegova nastupa bilo negdje oko 200 ljudi, a on je sam nakon svega izjavio: "Čudi me da nema više zaraženih", dodajući kako gotovo na svakom nastupu silazi među publiku. Zanimljivo je i da njegov prijatelj, s kojim se vozio u automobilu iz Srbije, nema nikakvih simptoma. 

Dan nakon nastupa u noćnom klubu, Domić je bio na jednom roštiljanju, što je nakon objave vijesti o zarazi kod ostalih sudionika tog druženja izazvalo strah od zaraze. 

- Molimo osobe koje sumnjaju na zarazu da ne dolaze fizički u Dom zdravlja jer postoji opasnost da zaraze djelatnike i druge pacijente. Neka se jave telefonski svom liječniku, govori načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Mario Čačić.

- Ljudi su pomalo počeli strahovati, pogotovo roditelji onih koji su bili u noćnom klubu, ali nema potrebe, nego budimo oprezni i pridržavajmo se općih mjera i naputaka Zavoda za javno zdravstvo i nacionalnog Stožera kako bi i ovoga puta sve prebrodili, na kraju će Čačić.

Izdvojeno

21. srpanj 2020 09:22