StoryEditor
ZagoraDIJAMANTNI PIR

Anka i Dinko Zdilar: Zbog korone smo odgodili veliku feštu proslave 60 godina svetog sakramenta braka

Piše Braco Ćosić
1. srpnja 2020. - 17:35
Dinko i Anka Zorka Zdilar kada su obilježavali 50. obljetnicu braka. Za dijamantni nisu mogli biti zajednoBraco Ćosić

Dijamantni pir, ili 60 godina od stjecanja svetog sakramenta braka, poseban je događaj za cijelu obitelj, a pogotovo za dvoje ljudi koji to dožive.

U Glavini Donjoj, u zaseoku Zdilarima, dijamantni pir doživjeli su 22. lipnja Anka Zorka (80) i Dinko Zdilar (81).

Uz osmero unučadi i troje djece (jedna kći i dva sina), njihovo životno poslanje je ispunjeno, ljubav koju su pružali obitelji još uvijek rađa svoje plodove.

Nažalost, zajednička proslava ove velike svečanosti bila je onemogućena zbog pooštrenih mjera oko koronavirusa. Naime, Anka se nalazi u domu za starije u Runovićima, a njezin suprug u obiteljskom domu u Glavini Donjoj. S obzirom na mjere, posjet i proslava pira nisu bili mogući na zamišljen način.

– Da, teška je bila spoznaja da ne mogu biti sa svojom suprugom i proslaviti 60. obljetnicu zajedno s ostatkom svoje obitelji. Nažalost, supruga je u domu i posjeti su sada ograničeni, no nadam se da će biti prilike da skupa odemo do našega glavnog stupa kuće, moje Anke, i obilježimo ovu obljetnicu – kaže nam Dinko, umirovljeni poznati prosvjetni djelatnik.

U tih 60 godina čulo se dječjeg plača i smijeha vlastite djece i unuka, proživjelo se njihovo školovanje, krvava koljena nakon igrališta, prvi odlasci od kuće, mnogi dolasci, obiteljski ručkovi i molitve.

Nama, pak, preostaje čestitati Anki i Dinku šezdesetu obljetnicu braka i poželjeti im dug život.

item - id = 1029804
related id = 0 -> 1083810
related id = 1 -> 1071856
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 05:43