StoryEditorOCM
Otoci‘Sustav‘ dobre volje

Zatvorene stomatološke ordinacije nisu jedini ljetni biser na najsunčanijem otoku: Pacijenti sa škoja moraju na vađenje krvi u Split jer hvarska magistra odbija to raditi!

Piše Mirko Crnčević
11. srpnja 2021. - 11:57
'Razvidno je da sustav počiva na dobroj volji, trudu i angažmanu pojedinaca', smatra dr. Rađa, čelnik Doma zdravlja Ivo Ravlic/Cropix

U jelšanskoj ambulanti stomatolozi ne rade usred turističke sezone, a na vratima medicinskog laboratorija u Hvaru pacijente je dočekala obavijest da do daljnjega u tom prostoru nema vađenja krvi, niti primanja urina.

Znači li to da je sustav zdravstvene zaštite na škoju praktično u raspadu i da se nastavlja praksa "sada radim, sada ne radim", jer su nam se pacijentice koje boluju od bolesti štitnjače još ranije požalile da im medicinske sestre više neće da uzimaju uzorke krvi za analizu, pa se građane šalje u Split.

Osobe s tim zdravstvenim problemima su, prema njihovu kazivanju, dok je hvarski laboratorij bio u privatnim rukama tu uslugu plaćale čak 260 kuna, a račun naknadno dobivale na iznos umanjen za 100 kuna. Gdje je završavala razlika novca mjerodavni bi trebali ist...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:52