StoryEditor
Otocistojte doma

Nema karte bez otočke iskaznice: novi režim odmah stupio na snagu, građani s kopna zatečeni na otocima u panici, provjerili smo ima li razloga

21. ožujka 2020. - 11:13

Kako je jutros objavljeno na konferenciji za medije, uvodi se novi režim prijevoza prema otocima prema kojem je broj brodskih linija reduciran, a karte se više neće prodavari osobama koje na otocima nemaju prijavljeno prebivalište.

Novi režim prijevoza prema otocima, provjerili smo, stupio je na stanje odmah, što znači kako oni koji nisu otočani, odnosno tamo nemaju prijavljeno prebivalište, više ne mogu put njih ploviti.

Istoga trenutka kada je odluka objavljena, provjerili smo, građani bez otočke iskaznice više nisu mogli kupiti kartu na kioscima Jadrolinije u splitskoj luci, pa je broj putnika dodatno smanjen.

Dio građana, koji su se nadali pobjeći za vikend ostao je vidno razočaran, no na svim prodajnim mjestima Jadrolinije su kristalno jasnog i čvrstog stava - bez otočkih iskaznica nema plovidbe.

Pokušali smo doznati više o novom, reduciranom redu plovidbe, no još nismo dobili odgovor. 

Na otocima se, pak, stvorila blaga panika, no razloga za to nema, jer će se svi koji su se tamo našli u vrijeme donošenja Odluke Nacionalnog stožera o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu, moći će se vratiti na kopno i kupiti kartu bez obzira na prebivalište.

- Bez obzira na kupljenu kartu, na trajekt ili brod s kopna ili s otoka na otok, moći će se ukrcati samo putnici s otočnim iskaznicama ili potvrdom o stalnom boravištu na otoku, te djelatnici javnih i komunalnih službi i teretna vozila registrirana u Republici Hrvatskoj.

Putnici s otoka prema kopnu nemaju ograničenja, ali povratnu kartu na otoku mogu kupiti samo gore navedene kategorije korisnika. Putnicima koji ne udovoljavaju navedenim uvjetima, a imaju kupljene karte, izvršit će se povrat novca - stoji u uputama iz Jadrolinije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 01:29