StoryEditor
Otocikorona na hvaru

Novozaražena osoba na Hvaru stigla je nedavno iz Njemačke: nalazi se u samoizolaciji, od ulaska u Hrvatsku je u kontaktu s epidemiolozima i policijom

22. svibnja 2020. - 14:25

U petak se otokom Hvarom pronijela vijest da je prije tri dana iz Njemačke u grad podno Španjole doputovala osoba koja je ranije bila u kontaktu sa zaraženima koronavirusom te da je od ulaska u Hrvatsku u kontaktu s epidemiolozima i policijom.

To su nam potvrdili i u Stožeru civilne zaštite grada Hvara kazavši da je predmetna osoba na vrijeme testirana i da se trenutno nalazi u samoizolaciji. Epidemiološke mjere su u tijeku i ponovno će biti testirana nakon dva tjedna.

Dakle, riječ je o četvrtoj osobi s otoka Hvara koja je do sada oboljela od COVID 19, a dobra je okolnost da je pod odgovarajućim epidemiološkim nadzorom već od samog dolaska na granicu, čime je maksimalno smanjeno moguće širenje zaraze.

Premda se u ovakvim situacijama redovito (i opravdano) pojavljuje zabrinutost ljudi iz Stožera, po već ustaljenoj praksi poručuju da nema mjesta nikakvoj panici, dok građane ustrajno pozivaju da i dalje budu oprezni i odgovorni kako radi sebe, tako i radi drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2021 02:25