StoryEditor
OtociAlo, inspekcija

Nemaju srama: na otoku Braču se bez dozvole, tik uz more, betonizira i uništava pomorsko dobro. Pogledajte fotografije devastacije

Piše Sandra Barčot
22. lipnja 2021. - 14:31

Devastacija je prijavljena, a sada samo treba i sačekati „žurnu” reakciju nadležnih institucija – rečenica je koja uvijek označava početak ljeta na Jadranskoj obali i "brigu" o prirodnim ljepotama koje krenemo nekontrolirano betonirati.

image
Privatni album/Facebook

Pa je još jedna u nizu uništavanja naše prekrasne obale, gradnje na pomorskom dobru bez ikakvih dozvola ili planova, „nalijevanje” betona na morske stijene, prijavljena putem web aplikacije Splitsko-dalmatinske županije „Pomorsko je dobro!".

Radi se o neovlaštenim građevinskim radovima i uništavanju obalnog područja u Bobovišću na moru, na otoku Braču, ispred kuće Runje (k.č.2010/7).

image
Privatni album/Facebook

Kako je vidljivo na slikama koje su objavljenje na facebook stranici „Zaštitimo Bobovišća”, radnici su već postavili armiranu žicu za planirani betonski podest koji će sutra biti sunčalište, mul ili možda i prostor za štekat.

Bez dozvole, bez ikakvog dopuštenja da se tik uz more, betonizira, uništava pomorsko dobro.

image
Privatni album/Facebook

Pa su djelatnici Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije zatražili žurno zaustavljanje neovlaštenih radova i devastacije. Naime, oni kao regionalna uprava nemaju inspekcijski nadzor, pa im tek preostaje sve prijaviti i proslijediti svim nadležnim službama, a to su Državnom inspektoratu Republike Hrvatske, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture RH, Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 02:05