StoryEditor
Otociživilo lito

Korona ih nije omela: Boljani tradicionalnom feštom pozdravili ljeto

1. srpnja 2020. - 17:25
Tz Bol

Tradicionalnom zabavno-gastronomskom manifestacijom "Živilo lito" Boljani su pozdravili i nazdravili kalendarskom i turističkom ljetu, vjerujući kako će usprkos koronavirusu Bol disati turistički.

Na središnjoj rivi zajednički su se družili, zabavljali i nazdravljali ljetu turisti, mještani, hotelijeri, iznajmljivači soba, čelnici Turističke zajednice i općine. Ovih dana u Bolu se odmara nešto više od 800 gostiju, a lani u isto vrijeme bilo ih je 4100.

Međutim, broj turista, posvjedočio je Markito Marinković, direktor ureda bolske Turističke zajednice, iz dana u dan raste.
Sve okupljene Boljane i goste pozdravio je općinski načelnik Tihomir Marinković.

Turistima je poželio ugodan i bezbrižan odmor, a Boljane je pozvao da uz tradicionalnu gostoljubivost i profesionalizam kvalitetno odrade i ovu turističku sezonu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Na rivi pod vedrim nebom najprije su nastupile mlade bolske balerine, a poslije njih se igrala omiljena novčana tombola. Za glazbeni i plesni program bio je zadužen brački duo "Koperonti".

Feštom "Živilo lito" službeno je otvoreno i 31. po redu Bolsko lito koje će, zbog korone dakako, biti 'mršavije' u odnosu na prethodne godine.

Na više štandovima ugostitelji su nudili hranu, domaće specijalitete i piće. Organizator Bolskog lita je Centar za kulturu Općine Bol, a pokrovitelji su Općina Bol i njezina Turistička zajednica.

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 00:29