StoryEditor
Otocicovid na otoku

Jedan sezonac u Hvaru zaražen koronavirusom: nalazi se u samoizolaciji, iz Stožera tvrde da nije ostvario rizične kontakte

26. lipnja 2020. - 17:52
Grad HvarSD/ Arhiva

Prema priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 26. lipnja 2020. u našoj zemlji je 56 novooboljelih od koronavirusa, a jedan slučaj se bilježi i u gradu Hvaru. Dakle, otok nakon pogoršanja epidemiološke situacije na širem području ponovno ima jednu zaraženu osobu, što je naravno 'buha u uho' svim građanima, osobito onima koji se bave ugostiteljsko-turističkom djelatnošću.

- Riječ je o hrvatskom državljaninu, koji je ovog tjedna stigao u Hvar radi sezonskog posla i odmah je po dolasku, zbog simptoma, zatražio testiranje. Epidemiološka služba je potvrdila da je pozitivan na koronavirus, pa se momentalno nalazi u samoizolaciji.

Prema dostupnim informacijama po dolasku u Hvar nije ostvario rizične kontakte – kazali su u Stožeru civilne zaštite grada.

S obzirom na navedeno građanima se sugerira da i dalje poštuju preporuke Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, jer će se jedino tako prevenirati moguće širenje bolesti COVID-19.

Izdvojeno

21. srpanj 2020 14:45