StoryEditor
Obalakreće sanacija

Novi asfalt u centru Solina: za mjesec dana lakše i sigurnije kroz Zvonimirovu, radovi su vrijedni gotovo 370 tisuća kuna

Piše Mia Sesartić
12. kolovoza 2020. - 21:40
Dio građana priželjkivao je i složeniji zahvat na 'nezgrapnom' raskrižjuMia Sesartić

Nakon dovršetka radova na uređenju raskrižja, odnosno izgradnje kružnog toka na solinskom predjelu Priko vode, kod Osnovne škole kraljice Jelene, kreće sanacija još jednog križanja uz Jadro.

Zbog iznimno lošeg stanja asfalta na križanju Ulice kralja Zvonimira i prilazne ceste Mostu dr. Franje Tuđmana, počinju radovi na toj frekventnoj lokaciji u centru grada, pokraj nogometnog igrališta. Radovi će, kako doznajemo, trajati 30 dana, a bit će postavljena privremena prometna regulacija kako bi se omogućio nesmetan prolaz kroz Zvonimirovu, koja će tijekom zahvata, treba napomenuti, postati jednosmjerna cijelom svojom duljinom.

Izvođač radova je splitska tvrtka "Cestar", a vrijednost izgradnje, koju u potpunosti financira Grad, iznosi gotovo 370 tisuća kuna.

Nije riječ o rekonstrukciji cijelog izgleda raskrižja, kao što je to bio slučaj u kvartu Priko vode, nego o sanaciji postojećeg stanja, premda je dio građana priželjkivao potpuno preuređenje aktualnog raskrižja, koje je "nezgrapno" i neprimjereno suvremenim prometnim tokovima.

Sanacija će se obavljati u tri faze, pa će se shodno tome regulirati i promet. Obuhvat radova na cijeloj dionici iznosi 900 metara četvornih, a izvodit će se "frezanje" asfalta, dakle uklanjanje starih i oštećenih slojeva, te postavljanje novog pokrova i uređenje šahtova, obruba i slično.

Radovi će se za početak obavljati na način da vozila koja prometuju iz Ulice dr. Franje Tuđmana, u smjeru istok-zapad, neće moći skrenuti u Zvonimirovu prema centru Solina, odnosno od "Tommyjeva" marketa prema srednjovjekovnoj utvrdi Gradina ili parkiralištu kod Poslovno-prodajnog centra.

Nakon te prve faze uslijedit će druga, koju će pratiti nova prometna regulacija kako bi se omogućio protok vozila navedenim raskrižjem.

Iz gradske uprave mole stoga vozače i pješake za razumijevanje dok traju radovi te preporučuju korištenje zamjenskih prometnih smjerova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. rujan 2020 18:07