StoryEditorOCM
DalmacijaDEBELI DOSJE

Doznajemo tko je diler uhvaćen s vrećama 'trave' na Čiovu: ovo mu je već šesto uhićenje; U zatvoru je počeo uzimati heroin i 'zakačio se', a posao je proširio i na ecstasy te LSD

26. listopada 2019. - 00:01
Marihuana zaplijenjena na Čiovu

Saznajemo da su devet vreća sa 17 kilograma marihuane i kilogram gospodarskog eksploziva zaplijenjeni na Čiovu nađeni u kući Nenada S. (44) zvanog Cinger.

U sudskim spisima je još prije više od 15 godina evidentiran kao preprodavač speeda i marihuane, a ovo mu je šesto uhićenje zbog istog ilegalnog biznisa. Tijekom jednog od suđenja priznao je kako je ovisnik o heroinu na kojeg se "zakačio" tijekom boravka u zatvoru nakon čega se bezuspješno liječio u komuni.

Dobar policijski ulov na Čiovu: zaplijenjeno čak 17 kilograma 'trave' i skoro kilogram industrijskog eksploziva

Sudeći prema dosjeu, policajci put do njegove kuće usred poluotoka znaju zatvorenih očiju. U četvrtak ujutro su inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske pretragom stana i drugih prostorija koje koristi našli vreće s 16,9 kilograma marihuane.

Uz to je imao i 3 zasađene stabljike indijske konoplje visine 120 centimetara te 900 grama gospodarskog eksploziva.

Uz prijavu zbog neovlaštene prodaje droge i neovlaštenog posjedovanja eksploziva doveden je u petak pritvorskom nadzorniku. Nakon iznošenja obrane na državnom odvjetništvu odlučit će se o istražnom zatvoru.

Privođenje ne čudi s obzirom na to da je do sada tri puta osuđen zbog dilanja, a dva postupka po istom nedjelu su još u tijeku.

Dok se kazneno djelo prodaje droge još vodilo na županijskom sudu u Splitu je osuđen dva puta i to 2003. godine i 2007. godine. Prvi put je kažnjen s dvije godine i tri mjeseca zatvora nakon što su mu kući našli 38 grama marihuane, 75 g amfetamina poznatijeg kao speed i 49 tableta ecstasyja.

Za četiri godine je ponovno osuđen na pet godina zatvora, i to zbog dilanja marihuane, amfetamina i heroina. Uz bezuvjetni zatvor mu je određeno i liječenje od ovisnosti jer je tada izjavio kako  je u zatvoru počeo uzimati heroin te je postao ovisan o njemu.

Ponovno je 'pao' u listopadu 2013. godine kada su mu našli 29 grama amfetamina, tri vrećice s 82 g marihuane te 31 stabljiku indijske konoplje. Na Općinskom sudu u Splitu dobio je tri godine zatvora i još jednom mu je određena sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti.

Iste godine opet je uhićen s 36 grama speeda i 300 g marihuane, a tri godine kasnije policija mu je još jednom upala u kuću i našla 48 grama speeda, 13 tableta ecstasyja, 3 LSD-a i digitalnu vagu. Ta dva postupka su još u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:32