OPG Lupić - Bale
Foto: Goran Šebelić / HANZA MEDIA

OPG Lupić - Bale

Trg Tomaso Bembo 14, Bale
Tel: +385 (0) 52 824 205
GSM: +385 (0) 99 6893816
www.bembo.eu, info@bembo.eu
• 3.000 stabala maslina
• nadmorska visina od 60 do 90 m
• zlatne medalje za ulje Bembo na svjetskim
natjecanjima u Los Angelesu, New Yorku i Tokiju

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Lupić Elene i Vedrana Lupić iz Bala ponosi se vrhunskim ekstra djevičanskim maslinovim uljem nagrađivanim vrhunskim nagradama na najprestižnijim svjetskim i domaćim natjecanjima. 

Lupići su na nekad zapuštenom zemljištu, kojega su sami očistili, posadili 3.000 stabala maslina. Njeguju tradiciju autohtonih sorti pa su njihove masline buža, puntoža, rožinjola, bjelica, a zasadili su i leccino.

Maslinici su na nadmorskoj visini od 60 do 90 metara s pogledom na Brijunsko otočje.

Lupići masline beru ručno sredinom listopada, eliminirajući oštećene plodove, te zdrave plodove prerađuju istog dana. Prerada je isključivo u modernoj uljari s tehnologijom centrifuge na hladno. Ulje se potom čuva u posebno opremljenoj klimatiziranoj komori u bačvama na dušik.

Već od prvih uroda za svoje ulje dobijaju vrhunska priznanja.

Nakon brojnih zlatnih medalja i šampionskih titula na svim domaćim natjecanjima već dvije godine za redom ulje Bembo Lupićevih zlatne medalje donosi i sa najprestižnijih svjetskih natjecanja u Los Angelesu, New Yorku i Tokiju. 

Na adresi Trg Tomaso Bembo 14 u Balama sjedište je OPG-a. Tu se u lijepoj kušaoni može kušati i kupiti ovo vrhunsko maslinovo ulje, te masline u salamuri i prirodni sapuni izrađeni od maslinovog ulja.

MASLINA

Komentari: 0