StoryEditorOCM

ozonska terapijaOvo je najskuplje vino na svijetu: boca košta kao novi automobil

25. prosinca 2017. - 09:50
Vino Aurum

Aurum Red Gold smatra se najskupljim komercijalno dostupnim vinom na svijetu jer cijena jedne boce dostiže vrtoglavih 25.000 eura. Proizvodi se od više od 100 godina stare sorte tempranillo, pri čemu se koristi suvremena i tradicionalna tehnologija.

Od drugih vina se razlikuje zbog tzv. ozonske terapije, alternativne medicine, koja ima za cilj liječiti rak, AIDS, multiplu sklerozu i druge bolesti.

Vinar Hilario Garcia proizvodi ga na svom imanju u Manchi u Španjolskoj. Njegova metoda uzgoja navodno osigurava maksimalno uravnotežen okus i zdravije je od drugih. Prednost mu daje i piramidalna terapija kojom prikriva vinsku sodu.

Samo jednu trećinu svojih vina prodaje u Španjolskoj, a ostatak kupuju stranci. Vrtoglava cijena formirala se na tržištu, jer se u početku jedna boca prodavala po cijeni nešto višoj od 3000 eura, no u međuvremenu se potražnja toliko povećala da je narasla gotovo deseterostruko.

Obični smrtnici, nažalost, neće nikada imati priliku degustirati ovo vino koje je gazirano ozonom, a vitalnost su mu udahnule piramide, no možda si možemo priuštiti neko drugo vino ovog proizvođača, recimo bocu sauvignon blanca koji košta nešto više od 10 eura.

25. travanj 2024 07:28