Dragi naši maslinari, uljari i ljubitelji maslinova ulja!

Trebate savjet u vezi zaštite, gnojidbe ili rezidbe? S vašim maslinama događa se nešto čudno, a ne znate o čemu se radi? Želite se samo pohvaliti izgledom svojih maslina ili nam dojaviti neku neobičnu pojavu u masliniku?

Slobodno nam pišite na e-mail maslina@slobodnadalmacija. Pošaljite nam i fotografije. Konzultirat ćemo stručnjake, iskusne uljare i maslinare te nastojati u što kraćem roku odgovoriti.

Može li paunovo oko uništiti i plod?
odgovara mr. štambuk

Može li paunovo oko uništiti i plod?

U svibnju smo prskali protiv moljca i masline su bile prepune cvijeta, te su se počele i trijebiti, ali odjednom se velik dio resa sa cvijetom osušio te su se slabo oplodile iako smo ih tretirali i borom. Je li za to zaslužna nagla vrućina ili paunovo oko? Ima dosta lista na donjim granama s karakte...

Kako se riješiti bršljana?
dubok korijen

Kako se riješiti bršljana?

Ova penjačica naraste 20-30 m u visinu na za nju prikladnim mjestima, kao što su drveća, klifovi i zidovi. Javlja se na vlažnim i humusnim zemljištima, ali dobro podnosi i kamenita i vapnenasta tla, voli vlažan zrak.

Koje sorte posaditi na 2,6 ha kod Petrovca u Crnoj Gori?
idealna lokacija

Koje sorte posaditi na 2,6 ha kod Petrovca u Crnoj Gori?

U toku sam intenzivne pripreme na podizanju maslinjaka u Buljarici pored Petrovca na 2,6 ha, oko 1300 m udaljenosti od mora i nadmorske visine cca 160 m. Teren je u padu, ekspozicija prema moru, tlo je duboko. Kako planiram  sadnju na jesen, molim vas za par savjeta:

Kakvu zaštitu primijeniti protiv maslinine buhe?
"paučina" po granama

Kakvu zaštitu primijeniti protiv maslinine buhe?

Poštovani, prilikom košnje vidio sam ogromnu količinu paučine po maslinama te sam čitajući vaš časopis shvatio da je to buha. Molim Vas detaljne upute kako se zaštititi.

Stranica 5 od 7Prva   Prethodna   1  2  3  4  [5]  6  7  Sljedeća   Posljednja