StoryEditorOCM

poticaj investicijamaPoljoprivrednici, javite se! Grad daje 400.000 kuna

29. rujna 2017. - 14:53

Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka grada Zadra objavio je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području grada Zadra za ovu godinu.

Ovaj odjel raspolaže ove godine s 400.000 kuna proračunskih sredstava za potpore poljoprivrednicima, lani je to bilo 300.000 kn, a maksimalni iznos potpore je između 20.000 i 40.000 kn po podnositelju zahtjeva, ovisno o vrsti ulaganja za koje se potpora traži.

Grad Zadar svojim potporama potiče investicije u poljoprivrednim gospodarstvima, osiguranje poljoprivredne proizvodnje od elementarnih nepogoda, ekološku i integriranu proizvodnju, pripremu objekata za financiranje iz nacionalnih i međunarodnih fondova, edukaciju i stručno osposobljavanje poljoprivrednih proizvođača, očuvanje i proširenje genetskog materijala izvornih pasmina domaćih životinja, subvencionira dio troškova kredita za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, potiče investicije u preradi i trženju, promociji i plasmanu poljoprivrednih proizvoda, osnivanje i zajedničko djelovanje poljoprivrednih gospodarstava te organiziranje zdravstveno-stručnih skupova i istraživačkih projekata te izdavanje stručnih časopisa iz ovog područja.

Dakle, svi oni koji smatraju da se njihovo ulaganje, sadašnje ili buduće, nalazi unutar nekog od ovih okvira, trebaju zahtjev s potrebnom dokumentacijom dostaviti Upravnom odjelu za gospodarstvo najkasnije do 10. studenoga ove godine. Svi potrebni obrasci nalaze se na službenoj internetskoj stranici grada Zadra.

25. travanj 2024 17:07