StoryEditorOCM

REAGIRANJE otkupljivačaAgrofructus: Za mandarine dugujemo 3,5 milijuna kuna

Piše PSD.
6. kolovoza 2017. - 13:09

U Slobodnoj Dalmaciji (2.8.2017.) objavljen je članak "Apel 500 kooperanata - Platite nam 10 milijuna kuna za mandarine" autora Stanislava Solde u kojemu je autor iznio netočan navod o veličini duga "Agrofructusa" prema kooperantima za mandarine.

Iako je nova sezona pred vratima, poljoprivrednici još uvijek nisu dobili novac za lanjske mandarine: Platite nam 10 milijuna kuna!

Demanti "Agrofructusa" prenosimo u cijelosti:

"Agrofructus" je u posljednjih godinu dana od kooperanata u Opuzenu otkupio robe u vrijednosti 50-ak milijuna kuna od čega za mandarine vrijednost od 28 milijuna kuna, dok trenutni dospjeli dug za mandarine iznosi 3,5 milijuna kuna.

"Agrofructus Grupa" je, unatoč problematici s kojom se suočila posljednjih mjeseci, isplatila gotovo 90 posto duga kooperantima za urod mandarine 2016., a preostalih desetak posto isplatit će do kraja mjeseca. Zahvalni smo našim kooperantima na razumijevanju situacije i na potpori koju su nam dali kroz isporuku roba tijekom prvih 7 mjeseci i na taj način podijelili teret neizvjesnosti i sve moguće rizike koji idu s tim.

"Agrofructus Grupa" je ponosna na činjenicu da tijekom svojeg dugogodišnjeg poslovanja nije ostavljala nikakve dugove, niti neriješene odnose, i što je u ovim zahtjevnim okolnostima potvrdila da se može nositi s najvećim izazovima. Kooperanti su u fokusu našeg poslovanja.

Vjerujem da ste i sami svjesni koliko su sve kompanije naslonjene na poslovanje s "Agrokor" koncernom pogođene aktualnom situacijom koja uvelike utječe na poslovanje i likvidnost istih, pa tako i "Agrofructus" grupa ima odstupanja u rokovima plaćanja, no poduzima sve kako bi to popravila i zadržala aktivnosti, te veliki broj radnih mjesta.

Podsjećamo i da je upit novinara stigao u podne bez jasnog upozorenja kada će članak biti objavljen. Odgovorili smo ujutro sutradan, ali to je očito bilo kasno.

19. travanj 2024 22:51