Ovogodišnje vino i maslinovo ulje koje su proizveli profesionalni proizvođači ali i hobisti na Rovinjštini odlične je kvalitete, zaključak je ovogodišnje Antonje koja je u subotu održana u Rovinjskom selu, javlja Glas Istre.
Generalno, za vinograde je ocijenjeno da im je godina išla na ruku pa su i vina odlične kvalitete, dok je maslina okupana suncem i s malo padalina dala visoku kvalitetu ulja koju karakterizira voćnost, blaga gorčina i izražena pikantnost.
No, i u godini koja je bila blagonaklona za proizvođače, kako vinare tako i maslinare, valjalo je izabrati najuspješnije.
U konkurenciji trideset i pet maslinara prvo mjesto (bačvu od inoxa) i zlatnu medalju osvojio je Zoran Zanini. Drugoplasirani je Enrico Cernecca, a trećeplasirani Roberto Veggian.
Kemijsku analizu njihovih ulja, kao i svih pristiglih na 13. izložbu maslinovog ulja obavili su djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo iz Pule, dok je senzorska analiza bila povjerena grupi analitičara s liste ocjenjivača pri Ministarstvu poljoprivrede.
CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE