StoryEditorOCM

do 28. veljačeU Dioklecijanovim podrumima otvoren tradicionalni sajam sadnica

Piše PSD.
11. siječnja 2016. - 01:48
sajam_sadnice2-090116

Već 20 godina zaredom, početak siječnja rezerviran je za voćare i ljubitelje ukrasnoga bilja koji obilaze podrume Dioklecijanove palače u Splitu.

Tradicionalni poljoprivredni sajam otvoren je ove subote, a trajat će sve do 28. veljače.

Organizator sajma, poznati agronom Ivica Ivić, i ovaj je put osigurao bogatu i raznoliku ponudu raznih sadnica uz pristupačne cijene, a posjetitelji sajma mogu na licu mjesta dobiti korisne savjete o sadnji i održavanju poljoprivrednih kultura.

I časopis Maslina Slobodne Dalmacije na sajmu ima svoj štand.

– Prema dosadašnjim iskustvima, ovaj sajam je uvijek odlično posjećen, a gospodin Ivica Ivić se već profilirao kao iskusan organizator i stručan agronom koji redovito osigura kvalitetan sadni materijal, što su ljudi prepoznali. Tako da nam među prvima stignu kupci s otoka, a nakon njih redoviti su i kupci iz cijele Dalmatinske zagore. Ovo je mjesto gdje možete kupiti samo nekoliko sadnica, ali i zasaditi cijeli voćnjak ili nešto drugo iz ponude – kazuje nam djelatnik sajma Zlatko Katavić, nabrajajući zaista široku ponudu sadnica koje su stigle iz okolice Splita, najviše Žrnovnice, te iz Donjeg Miholjca, Metkovića i drugih mjesta.

Svi agrumi su po 55 kuna, voćke 38 kuna, one na GF podlozi 48 kuna, jabuke 30, šipci 48, kaki 95, a pravi hit su sadnice aronije po 25 kuna, goji po 40...

Ulaz na sajam sadnica u Dioklecijanovim podrumima je slobodan, a posjetiti se može svakog radnog dana od 8 do 17 sati, subotom od 8 do 14 sati, te nedjeljom od 9 do 13 sati.

Merien Ilić

 

24. travanj 2024 21:10