StoryEditorOCM

tradicionalne vještineKaštela: u subotu radionica 'Stari uče mlade' na temu maslinarstva

Piše PSD.
11. studenog 2015. - 16:14
stari

U subotu, 14. studenog udruga Trokut mladih Kaštela provodi petu radionicu projekta „Stari uče mlade“ na temu maslinarstva.

Podsjetimo, glavni cilj projekta, kojeg organizira i provodi udruga Trokut mladih Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, je približiti mladima određene tradicionalne vještine kao što su povrtlarstvo, ljekovito bilje, spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, šivanje, maslinarstvo te vinogradarstvo i vinarstvo.

Voditelji radionica su umirovljenici koji će svoja znanja i vještine prenijeti mladima u svojim domovima ili poljima u ciklusu od 6 predavanja i radionica.

Peta radionica na temu maslinarstva održat će se u subotu u masliniku poviše groblja u Kaštel Lukšiću u 9.30 sati. Predavač će polaznike radionice upoznati sa temom ekološkog uzgoja maslina te će pokazati kako preraditi i kako čuvati ulje.

Prednosti ekološkog ili organskog uzgoja su očuvanje plodnosti tla, kvalitete vode, smanjenje nitrata u tlu te racionalnije korištenje energije. Također, eko uzgoj čuva biološku i genetsku raznovrsnost i proizvodi kvalitetne i zdrave kulture bez ostataka rezidua pesticida i štetnih tvari.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na predavanju se mogu prijaviti na e-mail Udruge tmkastela@gmail.com

Voditelj projekta
Ante Markovina
Mob. 095/1975414
Mail: tmkastela@gmail.com

MASLINA

19. travanj 2024 03:03