StoryEditorOCM

atletsko uljeObrane masline Blanke Vlašić, Sergeja Bubke, Stefke Kostadinove...

Piše PSD.
13. listopada 2015. - 22:32
maslinik_atletskih_velikana11-131015

Imena hrvatske i svjetske atletike, kao nigdje u svijetu, imat će ove godine svoje maslinovo ulje, i to ono domaće, iz Maslinika atletskih velikana u splitskom Parku mladeži gdje je ovog utorka počela berba prvih plodova sa 132 stabla posađena 2013. godine.

Lijepa ideja uprave ASK-a da se sadnjom maslina oda počast istaknutim sportašima koji su nastupali u Splitu, zaživjela je doslovce.

- Zar je ovoliko već narasla?! Koliko će od nje biti ulja? Dobro je rodila, koliko vidim. Kažu da se po urodu masline prepoznaje iduća godina. Ako je tako, onda me čeka dobra godina! - komentirala je Blanka Vlašić koja se nakon treninga, pridružila povijesnoj berbi počevši upravo od masline koju je sama zasadila i koja nosi njezino ime.

Tu su i masline Ukrajinca Sergeja Bubke, Bugarke Stefke Kostadinove, našeg Joze Alebića i drugih atletičara koji su svoju karijeru ovjenčali medaljama i nastupali na splitskoj stazi.

- Lijepa je ovo gesta našeg kluba. Maslina simbolizira vječnost. I sam imam sto stabala u Krilu Jesenice. Ove iz Parka mladeži ćemo raspodijelit ljudima koji je potrebno, poslat nekom na dar - veli nam Jozo Alebić kojem su se u berbi pridružili i predsjednik hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, te ispred RNK Split braća Slaven i Jozo Žužul, Deni Lušić, kao i najmlađi članovi splitskog ASK-a.

- Bit će nešto ulja od naših maslina, pa ćemo koju litru poslati i Bubki, Poljakinji Ireni Ševinskoj, Kubancu Albertu Juantoreni i drugima koji imaju svoja stabla u ASK-a. Napravit ćemo i male čokoladice na dar od maslina...

MERIEN ILIĆ
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

23. travanj 2024 21:44