StoryEditorOCM

viking i stihlKošnja bez napora

Piše PSD.
1. lipnja 2015. - 16:32
LB_540__AW_2012_018

Iako vrtlari i ratari govore kako bi baš dobro došlo još malo kiše, jer tlo je ponegdje već osjetno tvrdo i ispucalo, vlasnici travnjake ne moraju ni zagledati nego samo – kositi, kositi, kositi… Katkad i najmanje jedanput tjedno.

Travnjak redovito provjeravajte, primjerice, treba li još čistiti ustrajne korove te jesu li mu nužni dohrana i zalijevanje. Pogotovo s porastom temperature i sunčanih dana.

Nekad bi se u ovo doba godine čulo ritmičko odjekivanje klepanja kosa, kao da se dozivaju prije napornih otkosa, a današnjim su koscima moderne Viking kosilice i Stihl trimeri više sudruzi u ugodnoj (i za same moderne kosce korisnoj!) šetnji po zelenu sagu.

Košnja bez napora, opće je prihvaćen slogan.

No, za to valja ponajprije samo uhvatiti i poželjan vremenski ritam kako trava ne bi izrasla prevelika i postala muka i za kosilice i za kosce. Kuštrava trava poziva da je uredno oblikujete uz stazu, grmove, cvijeće.

To zahtijeva više vještine nego napora, pogotovo ako imate neki od izuzetno praktičnih strojeva i alata iz AKU programa, pa vam samo valja napuniti bateriju bez brige dokle u spremniku ostaje benzina ili pak dokle doseže strujni kabel.

Obično je uvijek prekratak da se dohvati neka važna sitnica, zar ne?

Mobilnost bez kabela mnogima je poželjna, a vrlo je korisno i što jedna akumulatorska baterija odgovara svakom od uređaja iz akumulatoroskoga sustava i Viking i Stihl, pa uz njezinu pomoć isto i tiho možete ne samo kositi travnjak i njegove rubove, nego i rezati živicu, uklanjati lišće, čistiti staze te čak piliti drvo za ogrjev. Praktično je to i u privatnim i u poslovima na nekome od javnih prostora.

Sve se češće uz već uobičajeni izraz savršen rez spominje i tzv. inteligentna njega travnjaka, a misli se na kosilice koje uključuju primjerice i malčiranje te programabilne robotske kosilice na akumulatorski pogon.

SPONZORIRANI ČLANAK

24. travanj 2024 05:27