StoryEditorOCM

natrag u klupePoljoprivrednici, na Institut po "diplome" za pesticide!

Piše PSD.
14. travnja 2015. - 18:53
mladi_maslinik4-171109

Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu dobio je ovlaštenje Ministarstva poljoprivrede za provedbu izobrazbe za profesionalne korisnike, distributere i savjetnike o sigurnom rukovanju pesticidima i njihovoj pravilnoj primjeni za razdoblje do ožujka 2020. godine.

Svi obveznici edukacije moraju završiti osnovni modul izobrazbe najkasnije do 26. studenoga, kako je zakonski propisano.

Kandidati se mogu prijaviti prijavnicom dostupnom na internetskim stranicama Instituta (http://pesticidi.krs.hr/, www.krs.hr), Ministarstva poljoprivrede (www.mps.hr), te Savjetodavne službe (www.savjetodavna.hr).

Prema 15-satnom programu, edukaciju će provoditi osam ovlaštenih predavača u prostorijama Instituta iznad Duilova, a nastava će se sastojati od 13 sati teorije i dva praktična sata.

Cijena tečaja za profesionalne korisnike iznosi 380 kuna po polazniku, za distributere je 500, a za savjetnike 600 kuna.

Plaćanje tečaja se obavlja u ukupnom iznosu prilikom zaprimanja prijave i upisa na evidenciju nastave ili uplatom na račun Instituta putem uplatnice. Trošak polaganja ispita za sve polaznike je 50 kuna.

Program se, među ostalim, odnosi na OPG-ove i druge poljoprivrednike - ratare, voćare, vinogradare..., potom na zadruge i tvrtke koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, pravne i fizičke osobe koje održavaju javne površine, komunalne tvrtke, uvoznike, dobavljače, trgovce na veliko i malo, prodavače...

N. LULIĆ
Foto: Ilustracija CROPIX

19. travanj 2024 21:47