U subotu 14. veljače u hotelu Brzet u Omišu održava se tradicionalna maslinarska manifestacija Povenjak. Organizira je udruga maslinara Paićuša iz Piska.
U 18 sati je degustacija ekstra djevičanskih maslinovih ulja i konzerviranih maslina na domaći način, a u 19 sati je dodjela priznanja.
Na manifestaciji će se pored podjele medalja i diploma proglasiti:
- šampion ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
- šampion konzerviranih maslina na domaći način,
- dodijelit će se priznanja ugostiteljskim objektima koji u svom restoranu gostima poslužuju najkvalitetnije maslinovo ulja,
- dodijelit će se priznanje proizvođaču ekstra djevičanskog maslinovog ulja uzetog iz trgovine i ocijenjenog.
Ocjenjivanje proizvoda, maslinovog ulja i konzerviranih maslina i ove godine vrši Zavod za javno zdravstvo Split.
Nakon svečanog dijela održat će se zajednička večera i ples maslinara uz živu glazbu i folklor.
Opširnije možete pročitati OVDJE.