StoryEditorOCM

Livio Kosara pobjednik "Nadina 2014."

Piše PSD.
7. prosinca 2014. - 01:35
nadin
Udruga vinara i vinogradara “Nadin 2007“ u suradnji i uz potporu Grada Benkovca organizirala je u subotu šestu po redu “Degustaciju mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2014.“

U konkurenciji je ove godine bilo 90 vina – 52 crna, 30 bijelih, četiri rosea, tri voćna i jedno desertno, a tri su vina stigla s otoka Krka. Za najbolje ulje natjecalo se ukupno 38 ulja od čega je njih 22 stiglo iz Zadarske županije, dok su ostala ulja bila iz Istarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

U konkurenciji ulja pobjednik je bio Livio Kosara iz Vodnjana. Shardone "Vinarije Škaulj" iz Nadina pobijedio je među bijelim, a merlot Krste Matešića iz Zadra među crnim vinima.

Već tradicionalno, dodijeljene su i posebne nagrade za autohtone sorte: najbolje vino od maraštine imao je Veselko Glavić iz Nadina, a najbolje ocijenjena plavina je stigla iz PZ "Maslina i vino" iz Polače.

- Zadovoljni smo i brojem i kvalitetom ulja i vina, a posebno nam je drago što su naši gosti bili jako zadovoljni organizacijom manifestacije, izjavio je u ime organizatora Tomislav Glavić.

P. O. / ZADARSKI.HR

20. travanj 2024 03:27