StoryEditorOCM

prijem kod udovičićaZa njima je još jedan uspješan Noćnjak: kaštelanski maslinari s gradonačelnikom razgovarali o cijeni ulja, turističkoj promociji, suvenirnici...

Piše PSD.
27. travnja 2017. - 19:58
nocnjak17_01

Da je maslinarstvo na području Kaštela razijeno na visokom nivou, svjedoče i brojne nagrade koje su Kaštelani pokupili na ovogodišnjem Noćnjaku. 

A upravo najbolje i nagrađene, uz čestitke i zahvale, primio je gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić sa suradnicima. 

Osvrnuvši se na mogućnosti i potencijale razvoja maslinarstva u Dalmaciji, posebno Kaštelima, gradonačelnik Udovičić čestitao je dobitnicima nagrada, dok je Mili Bratinčević, u ime nagrađenih, Gradu Kaštela zahvalio na dosadašnjoj potpori.

A na prijemu kod gradonačelnika našli su se i mlada znanstvenica Tatjana Klepo s Instituta za jadranske kulture, koja je za svoj znanstveni i cjelokupni rad na području maslinarstva dobila nagradu za životno djelo, Milivoj Bratinčević i Dragan Rudić, dobitnici zlatnih medalja za kvalitetu otvorenog ekstradjevičanskog maslinovog ulja, Ante Grubišić iz poljoprivredno-braniteljske udruge Lintar, koji su dobili zlatnu medalju za kvalitetu pakiranog ekstra djevičanskog maslinovog ulja te Nikola Bekavac i Željka Perdić, koji su za društvo Bijaći izradili nagrađene predmete od drva stare masline, među kojima je i šampion Noćnjaka.

Na druženju gradskih čelnika i nagrađenih Kaštelana, između ostalog, vodio se razgovor o karakteristikama pojedinih sorti, vremenu branja, karakteristikama ulja, najoptimalnijim sortama za ovo područje, cijeni maslinovog ulja, mogućnosti uključivanja maslinara i uljara u turističku priču o Kaštelima, kao i o potrebi osiguravanja prostora za suvenirnicu u kojoj bi se našli suveniri od maslinovog drveta, promotivna ulja, vina i slično.

Na kraju ovog druženja gradonačelnik Ivan Udovičić, sa suradnicima Sandrom Zokić i Denisom Ivanovićem, maslinarima Kaštela zaželjeli su uspjeh u daljnjem radu i još mnogo zlatnih medalja i dobrih ocjena za njihove proizvode.

JAKOV ŽARKO

20. travanj 2024 13:56