StoryEditorOCM

novac i maslinarimaZapočinje isplata izravnih potpora poljoprivrednicima

Piše PSD.
7. veljače 2017. - 12:34
Kune4

Isplata prvog dijela izravne potpore poljoprivrednicima za 2016. počinje 8. veljače, a riječ je o 1,4 milijarde kuna koje će biti isplaćene do kraja veljače, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Pravo na potpore ima oko 100.000 poljoprivrednih gospodarstava. U studenom prošle godine poljoprivrednicima je isplaćeno 806 milijuna kuna predujma izravne potpore za 2016.

U priopćenju Ministarstva stoji kako će preostali iznos od 1,2 milijarde kuna isplatiti već u travnju kako bi poljoprivrednici mogli pokriti troškove sjetve. 

Tako će od sada biti svake godine: dvije godišnje isplate u veljači i travnju, kada je novac našim poljoprivrednicima najpotrebniji, izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Ove godine poljoprivrednicima će prvi put na raspolaganju biti informativni  izračun prema kojem će moći vidjeti koliko ih izravnih plaćanja očekuje u 2017., a bit će dostupan putem AGRONET-a nakon odobrenja svake pojedine potpore (od danas je vidljiv izračun potpore samo za krmače i duhan). 

OPŠIRNIJE MOŽETE PROČITATI OVDJE

HINA / MASLINA

19. travanj 2024 11:07