StoryEditorOCM

tradicionalna berbaZlatno ulje poteći će iz 'Bonačijevih' maslinika

Piše PSD.
19. listopada 2016. - 17:40
bonaci_masline2-171016.JPG

Kao što su stručnjaci i preporučili da se ove sezone ranije počne s berbom maslina zbog ranog dozrijevanja i mogućih štetnika koji bi mogli ugroziti plodove, korisnici Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" u Splitu ovog ponedjeljka krenuli su u svoje maslinike u Bušićevoj ulici te ispred dnevnog boravka na Firulama.

– Ovo je već naša tradicionalna berba kojoj su se ovom prigodom priključili učenici Ekonomsko-birotehničke škole na inicijativu prof. Ivane Roje. Imamo ukupno 140 maslina i moramo se pohvaliti kako nam je ulje svake godine sve bolje i bolje. 

Obično dobijemo oko 180 litara ekstra djevičanskog ulja, koje naši korisnici iz učeničke zadruge "Splitski đir" redovito predstavljaju na raznim smotrama.

No, ova berba nama znači puno više. Time se Centar otvara javnosti, naročito mladima koji se na ovaj način druže sa svojim vršnjacima, međusobno pomažu i razvijaju nova prijateljstva, uz poticanje volonterizma – kazala nam je Snježana Čotić, ravnateljica Centra, pohvalivši na trudu korisnike "Jurja Bonačija" i njihove nove prijatelje.

M. ILIĆ

19. travanj 2024 22:31