StoryEditorOCM

educirajte seDoznali smo gdje i po kojoj cijeni možete postati maslinar s diplomom

Piše PSD.
30. rujna 2016. - 12:03
rezidba_masline4-120215

Priučeni maslinar može biti svatko, a kako bi postali pravi maslinar s važećom diplomom, možete potražiti edukaciju u nekim od učilišta diljem naše obale. 

Tako se svake godine upisuju novi polaznici na Pučkom otvorenom učilištu u Poreču, a u program osposobljavanja za obavljanje poslova maslinara ili maslinarke može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu, navršenih 18 godina, liječničko uvjerenjem o psiho-fizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova maslinara ili maslinarke. Osposobljavanje traje 120 sati, a cijena je 4800 kuna. 

Pučko otvoreno učilište Libar ima svoje ispostave u tri grada - Rijeci, Šibeniku te Splitu, a polaznici programa osposobljavanja za maslinara njegovim uspješnim svladavanjem stječu znanja za stručno obavljanje zadaća u pripremi zemljišta za podizanje maslinika, obradi i uzgajanju masline u širem okruženju mjesta gdje se osposobljavanje provodi. Cijena edukacije je 2800 kuna uz gotovinski popust od 10 posto.

Edukaciju za maslinare provodi i Pučko otvoreno učilište Zadar, a polaznici moraju imati završenu osnovnu školu, najmanje 18 godina starosti te potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti. Cijena edukacije je 3000 kuna uz popust od 10 posto na gotovinsko plaćanje.

Pučko učilište Virtus u Splitu kroz program stručnog osposobljavanja za poslove maslinara nudi kvalitetnu izobrazbu potrebnu za kvalitetan uzgoj i proizvodnju maslina, odnosno maslinovog ulja te potrebna znanja u procesu stvaranja maslinika. Također, bitna je zadaća osposobiti polaznike kako bi svoj proizvod uspješno plasirali na brzorastuće tržište.

Program traje ukupno 122 sata, od čega je 60 sati praktične nastave, cijena tečaja je od 2300 do 3400 kuna, ovisno o veličini grupe.

OJDANA KOHAREVIĆ

24. travanj 2024 15:12